Модни съвети от Efrea: Актуални дамски панталони според фигурата

Вероятно много пъти си се чудила дали определен тип панталон ще ти седи добре спрямо твоята фигура и ежедневие, с какво ще го съчетаеш ако искаш да не подчертаваш определена част от тялото си, която те притеснява, а в същото време искаш да си модерна и в крак с последните модни тенденции. Е, Ефреа този път не само ще ти покаже модните тенденции сред панталоните, но и ще ти даде съвети с какво да ги комбинираш така че да не се притесняваш от своите недостатъци. Висок или нисък, слаб или пълен всеки има право да бъде актуален и едновременно с това да се чувства комфортно в дрехите, които носи.

Капри панталоните завладяха модните подиуми преди няколко години и все още продължават да са все така актуални. Дължината им варира от коляното до глезена. И въпреки че е много актуален този панталон много често може да направи краката ти да изглеждат по-пълни, отколкото са, особено ако си по-ниска. Затова има няколко основни изисквания, които ако спазиш ще изглеждаш безупречно.

– Ако краката ти не са много дълги заложи на високата талия, така оптически ще изглеждаш по-висока.

– Ако си по-ниска подгъвай крачолите точно под коляното, а ако си висока подгъвът трябва да е между глезена и прасеца.

– Избери телесен цвят. Черното е цветът, който вталява, но става ли въпрос за капри телесните цветове (тъмни и светли) изпълняват същата функция. А ако избереш цвят, който е близък до твоя тен вталяването ще е най-видимо.

– Друг важен момент е фигурата. Ако си слаба избери по-къса блуза, с която да подчертаеш талията си, а ако си по-пищна в горната част – заложи на туника, така ще наблегнеш на краката.

Панталоните с висока талия продължават и през пролетно-летния сезон да бъдат все така актуални. Освен това вече има както 7/8, така и ¾ панталони с висока талия.

Заблуждение е, че този тип панталони прикриват проблемите с талията и стомаха, напротив високата талия подчертава неравностите в тази зона. Ето и съветите на Ефреа:

– Ориентирай се към по-тъмните цветове, те ще прикрият недостатъците ти в талията и стомаха.

– Избягвай допълнителните елементи около талията – те само ще привлекат вниманието към нея.

– Избери правилната материя. По-еластичните материи са подходящи, но и малко по-тежките платове също са добър избор.

– Съчетай с по-късо яке или сако или жилетка с нормална дължина.

Ако имаш къси крака или просто си по-дребна.

Може да звучи странно, но високата талия само би подчертала дължината на краката ти. Затова:

– Избирай обувки в същия цвят като панталоните, например черен панталон с черни обувки е една от перфектните комбинации. На всяка цена избягвай обувки, които визуално ти отрязват глезените

– Избягвай панталони, които създават прекалено много гънки около коленете. Също така избирай по-дълги панталони.

– Залагай на панталони с по-ниска предна част около талията и по-висока задна част.

Широки панталони – тенденция, която продължава да бъде все така актуална. Тези панталони са перфектни за офиса или за по-официален повод.

Основно правило при избора на широк панталон е да постигнеш баланс. В този смисъл подчертай талията си като заложиш на по-тесни блузи или тениски, но в никакъв случай на дрехи, които ще придадат излишен обем в горната част на тялото ти.

– Много модерен през този сезон е широкият панталон като част от костюм. Тук е важно да се отбележи, че не се препоръчват ярките цветове, макар че и за тях си има време и място. И все пак Ефреа ти препоръчва да заложиш на тъмните нюанси, както и на бялото ако поводът е официален или по-делови.

– Друг вариант за комбинация на широк панталон е с по-дълго яке или сако, което оптически би удължило торса и краката ти, като тук нямаме предвид нищо овърсайз. Важно е да се помни, че по-издължените линии не са непременно тромави и обемни.

– Широките панталони стоят страхотно ако подчертаеш талията си с помощта на колан.

– Ако си ниска също можеш да носиш такъв тип панталон, просто избирай такъв, който е по-тесен в кръста и не с прекалено широки крачоли.

– Широките панталони са много добър избор за хора с по-тясна горна част на тялото, ако си от тях избягвай панталони със странични джобове, те биха увеличили допълнително обема на бедрата.

– Едно от най-важните изисквания за панталоните с широки крачоли е да се носят с  токчета.

Прочети още в блога на efrea.com.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment