Модерни сенници и тенти за защита от слънчевите лъчи

сенници тенти Дом и семейство
Ако искаме да прекараме добре времето си на открито в градината, на терасата или в заведение, от вредните UV лъчи могат да ни предпазят единствено съоръжения като сенници и тенти.

Когато приятните пролетни температури навън отстъпят на летните горещини и жаркото слънце, всички търсим сенчесто място. Ако искаме да прекараме добре времето си на открито в градината, на терасата или в заведение, от вредните UV лъчи могат да ни предпазят единствено съоръжения като сенници и тенти.

Между тези така популярни покривни системи според много специалисти разликата не е голяма, освен може би в отделен елемент от конструкцията. Затова замяната на едното наименование с другото не поражда неразбиране и при поръчка на продукт няма да бъде причина за грешка.

Какво представляват?

Този вид продукти за засенчване всъщност са покрития, които се прикрепят обикновено към стените на сгради или къщи, а ако са от вертикален тип, под ръба на балкона над вас.

Конструкцията им най-често е алуминиева, а материалът на изработка е акрилен, полиестерен или винилов плат. Той е обработен по специален начин и импрегниран, за да бъде издръжлив на всякакви атмосферни въздействия. Платовете са съобразени с всички европейски стандарти за екологичност, водоустойчиви са, с UV и антибактериална защита, с трайни цветове и се почистват лесно.

В търговската мрежа могат да бъдат открити различни видове сенници и тенти, като основно се делят на сгъваеми и стационарни, а според начина на поставяне – хоризонтални и вертикални.

Тъй като целта, с която се монтира сенник, е най-вече защита от слънце, но и от дъжд, вятър и дори сняг, приложението на подобен вид съоръжения е много широко. Дали ще използвате тента за тераса, или за открито пространство като детска площадка например, може да бъдете сигурни в нейната ефективна защита и множество ползи.

Какви предимства осигуряват?

Избирайки сенник тип Балконски, с носеща конструкция, вертикален и други, в зависимост от конструкцията и функционалността си, той ще ви осигури:

  • Стандартно засенчване или високотехнологично управление с автоматика на Somfy IO и RTS мотори и с дистанционно управление;
  • Оптимизирани разходи за електроенергия през лятото поради елиминиране на необходимостта от постоянно охлаждане с климатик;
  • Предпазване на уредите и мебелите на терасата, в градината и другаде от вредните UV лъчи;
  • Постигане на сигурност за жилището с добавяне на CONEXOON или TAHOMA за симулиране на присъствие при дълго отсъствие поради семейна ваканция например;
  • Привнасяне на свежест и стил в екстериора с модерната си визия и красиви цветове, хармонично съчетани с фасадата;
  • Дълъг период на употреба, благодарение на качеството на материалите и професионалното изпълнение;
  • Точен баланс между светлина и топлина, както и проветрение;
  • Достъп на естествена светлина в нормални количества;

Възможностите, които предлагат съвременните сенници и тенти, стават все повече. Освен на балкона, прозореца или външна стена на къща и заведение, има модели, които представляват независими конструкции, а други могат да бъдат добавени към превозни средства, моторна лодка и т.н.

С подходяща тента, изработена дори и по поръчка, ще можете да прекарате на открито много приятно или да я използвате за защита на оборудване. При всички случаи с избрания според нуждите и предпочитанията ви модел ще разширите границите на уюта си.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment