Модата от улицата – законът на елегантността

Лайфстайл

Модата от улицата винаги е вдъхновявала модните дизайнери, но днес това се случва по по-специален и дори по-формализиран начин. В началото като присъща за ъндърграунд  сцената и младите хора като пънкарите от Лондон или хип-хоп изпълнителите от Ню Йорк, които така или иначе искат да изразят отношението си към обществото уличната мода си проправя пътя към модния подиум и завладява първите редове на проявите като Fashion Week. Тя е гореща тема за сериозни дебати.

Ким Хастрайтер, редактор на списание Paper, може би описва най-добре добрият стрийт стайл, като казва, че това е нещото, което идва от вътре, от самия човек и не е резултат от външни влияния като глобализацията. Тя е убедена, че добрият стил е единствен както и личността, която го носи и не е свързан с имотно състояние, тъй като при финансови затруднения хората са склонни да прикрият липсата на финанси с изобретателността и креативността си. Резултатът от това е често стил, който е създаден с изключително въображение и е оригинален. Атрактивно и необичайно облечените хора, без оглед на сумата пари, с която разполагат спомага да се появи онова, което сега се нарича мода на улицата – всичко, което е добре съчетано и което се съвместява с личността на човека, който се носи по тази мода, може да се види из улиците на световните метрополиси като Ню Йорк, Лондон, Париж и Токио.

Модата от улицата обикновено се диктува от хората, които се носят стилно с избрани модели на висшата мода и не следва модни тенденции. Наред с Кейт Мос, Ана Уинтур и Сиена Милър много често се появява и редакторката на японския “Вог”, която казва за себе си, че понякога изглежда смешно и често нарушава правилата на добрия стил, не се облича като манеке от витрините. Според нея куклата е манекенка, която предния ден е видяла на ревю някакъв аутфит.

Ако възнамерявате да се адаптирате към този стил на обличане Ви препоръчваме магазин за дамски дрехи Christa Fashion. В сайта им ще намерите разнообразни модели дамски дрехи на достъпни цени. Дамски зимни якета с пух, дамски палта и други модни продукти.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment