Мобилният ви телефон работи безпогрешно – 10 съвета как да постигнем това

Чудите ли се как да направите така, че мобилният ви телефон да работи възможно най-оптимално? Тогава разгледайте изброените по-долу съвети – експертите определено знаят някои трикове, за които не сте се досещали досега.

1.Слабите сигнали убиват батерията ви. Телефоните хабят повече енергия, когато се опитват да се свържат с мрежа със слаб сигнал. Всъщност, дори когато оставите телефона си включен в местност със слабо или напълно липсващо покритие, батерията ви може да се изтощи изцяло само за няколко часа – дори и през този период да не сте работили или говорили по телефона си. Освен това не зарязвайте телефона си в претрупана чанта или в чекмеджето на бюрото си – такива места могат да затруднят получаването на чист сигнал и да доведат до вече обсъдения проблем.

2. Смартфоните се нуждаят от рестартиране. С Facebook, Twitter и още безброй привлекателни телефонни приложения, които ни карат да се залепим за екрана на мобилния ни, можете никога да не се и сетите да изключите телефона си. Но смартфоните, които са си чиста проба мини компютри, се нуждаят поне от едно рестартиране на всеки два-три дена. Така те могат да изчистят паметта си от програмите, които вече са изключени и не се използват, и да поправят някои гличове, които биха могли да намалят производителността на телефона.

3. Смартфоните започват да работят по-бавно с течение на времето. Операционните системи постоянно се проектират и ъпдейтват за най-новите модели телефони, които освен това имат по-бързи процесори, по-голяма памет, по-големи дисплеи и по-мощни камери. Като ъпдейтвате операционната система и приложенията на телефона си, поддържате смартфона си в крак с най-новите тенденции, но след няколко години телефонът ви неминуемо ще се затруднява да си набави необходимата сила на процесора, памет или други фактори, от които се нуждае, за да подкара най-новите приложения и подновена операционна система.

4. Гледането на видео може да изяде голям процент от месечния ви интернет трафик. Лесно можете да изразходите месечния си пакет от 2 гиагабайтов интернет трафик: например един филм от приблизително 700 мегабайта предсталява една трета от 2 ГБ-вия ви бюджет. Друг сигурен начин да изтощим месечния си интернет пакет включва слушането на музика и играенето на игри онлайн. Опитайте се да използвате Wi-Fi връзката на телефона си, когато се наслаждавате на подобни мултимедийни файлове онлайн, вместо да разчитате на месечния си интернет трафик.

5. Ползвайте скрийн протектори. Много от модерните смартфони имат специално защитени дисплеи, изработени от така нареченото Gorilla стъкло, които предпазват от появата на всякакви драскотини и ожулвания. Но в случай, че вашия смартфон няма подобна протекция, предапазете неговия дисплей посредством скрийн протектор. Все пак е по-добре да вземете някои бързи и лесни превантивни мерки, отколкото да се чудите къде да намерите специализиран сервиз за телефони , които предлагат смяна на дисплей като една от услугите в портфолието си.

6. Калъфите за телефони – нож с две остриета? Днес повечето мобилни телефони са изработени от кевлар, карбонови фибри или други здрави материали, които правят корпуса на телефона по-издръжлив и неподатлив на наранявания. Специалните калъфи предлагат допълнителна защита, но те често затруднват достъпа или пък лесното боравене с дисплея, бутоните или портовете.

7. Зумиращите лещи на телефонните камери – няма такъв филм. За разлика от стандартните фотоапарати, камерите на телефоните нямат оптични зумиращи лещи. Вместо това те предлагат дигитален зуум, който в действителност увеличава пикселите и намалява детайлите на на картината като зумирате. Ако искате да направите увеличена снимка на определен детайл, силно ви препоръчваме просто да се приближите до дадения обект. Може да се снабдите и с малки допълнителни лещи, които да добавите към вече съществуващите лещи на телефонната си камера. Те ще ви помогнат да зумирате по-добре картината, без да намалите качеството и́.

8. Обмислете опцията да застраховате телефона си. Разходите по смяна на смартфона ви могат да ви костват близо $500 – $600 – може би е добре да имате и резервен план срещи загуба или кражба на телефона ви.

9. Предплатените услуги са един чудесен начин да се снабдиш с изгодна оферта за смартфон.
10. Макар много от хората да смятат, че договарянето на по-ниска цена за телефон е безрезултатно усилие, всъщност много от тези, които са опитали да смъкнат цената, успяват да се възползват от определено намаление.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment