Мезотерапия – предимства и особености

мезотерапия Здраве

Мезотерапията е процедура, благодарение на която кожата може да се хидратира в дълбочина. Това носи редица здравословни и естетични ефекти, като намаляване отоци и тъмни кръгове, намаляване фините бръчици и линии, тонизиране и стягане на кожата. Тя е инжекционен метод, чрез който подкожно се въвеждат някои важни за здравето на кожата съставки, като това са, например:

  • Хиалурон
  • Аминокиселини
  • Витамини
  • Микроелементи и др.

Методът на прилагане е инжекционен, поради факта, че кожата предпазва от навлизане на вещества в организма и, като следствие, редица от прилаганите външно препарати не проникват в средния слой на кожата, където да осъществят повечето от полезните си действия.

Мезотерапията може да се приложи за лице, шия, тяло и коса.

Мезотерапия лице

При този тип мезотерапия козметикът се стреми да подобри еластичността на кожата, заедно с микроциркулацията в тази област. Тъй като се прилага инжекционно, процедурата засилва метаболитните процеси и кръвообращението. Всичко това води и до подобрена регенерация на клетките. Може да се приложи чрез инжектиране само на хиалуронова киселина (нещо, което се нарича биоревитализация) или с добавка с витамини и аминокиселини (мезолифтинг).

Едни от особеностите на мезотерапията е че два дни преди нея не бива да приемате кръвосъсирващи средства и не можете да извършите процедурата по време на менструация. Освен това помнете, че след процедурата на мястото, където ви е убола инжекцията, ще се появят папули, които изчезват до два дни. Възможно е наличието и на синини, които също изчезват за този период.

Процедурите не се извършват, ако в момента страдате от инфекциозни заболявания или възпалителни процеси на кожата на лицето. Възможно е да се индуцира влошаване на съществуващ в момента херпес. Не се прилага при заболявания, протичащи с температура. Контраиндикация е и хронично заболяване в период на рецидив. Абсолютна контраиндикация е и алергията към съставките на инжекционната смес. Ако сте извършвали пилинг процедури, трябва да изчакате възстановяването от тях, за да извършите мезотерапия.

Ефектите на мезотерапията на лицето се забелязват още седмица след процедурата, при положение, че тя е извършена правилно и с качествени съставки. Най-важните последици, които ще забележите, са подобрена еластичност, подобрен тургор и по-висока тонизираност и хидратираност на кожата.

Мезотерапия на тяло

Ако искате да извършите премахване на целулит, помнете, че ще са необходими повече процедури. В случая с целулита, това са приблизително шест процедури, извършвани с период на почивка от 20 дни между тях. Локални мастни натрупвания могат да се отстранят с приблизително четири процедури.

Резултатите от мезотерапията продължават дълъг период от време, като за да се повиши тази дълготрайност е необходимо правилно хранене и хидратиране, съчетани с подходяща физическа активност. Може да повлияе, включително, и на пигментни петна, където се прилага с цел премахването им и изсветляване. В някои случаи може да се приложи тази процедура и с цел да се минимизира и подобри акнето по кожата на лицето.

Мезотерапия околоочен контур

Може да се приложи с цел премахване на отоци около очния контур или торбички под очите. Всички гореописани особености и изисквания са валидни и тук. Помнете, че кожата на околоочния контур е още по-чувствителна, така че те важат дори в още по-пълна сила. Терапията е траен начин за премахване на тези състояния, когато се комбинира с правилен подход към здравето не само чрез процедурата, но и чрез цялостно поддържане на здравословен начин на живот и лечение на налични подлежащи състояния.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment