Металният покрив-правилният избор

Повечето хора свързват металните покриви с направените от ламаринени пластини такива, които сме свикнали да виждаме в миналото. Днешните метални покривни конструкции представляват съвсем различна изработка, която събира в себе си естетически красивото с максимално функционалното. Съвременните технологии позволяват тези два често противоречащи си аспекта, безпроблемно да се съберат и да взаимодействат в полза на избралия металния покрив като алтернатива.

 

Множеството преимущества, които металните покриви предоставят се крият, не в друго, а в самите материали от които те са изградени. Поцинкованата стомана, алуминия и медта са най-често срещаните. Те са надеждни помощници на които може да се разчита на 100%  при борбата с вода, силни ветрове, корозия, пожар и много други фактори, които са определящи за устойчивостта на един покрив. Леката им и лесна за инсталация конструкция ги отличава многократно от обикновенните асфалтови покриви, чието поставяне може да отнеме значителен период от време и съответно да оскъпи самия ремонт. <a href=”http://www.bigorltd.com”>Металните покриви</a> в определени случаи могат да се поставят направо върху старата покривна конструкция и така да се спестят средства и време.

 

Друго огромно преимущество характерни за металните покриви е свойството им да бъдат енергийно ефективни. Металната повърхност безпроблемно успява да рефлектира до 90% от слънчевата светлина и по този начин да спести близо 40% от цената на енергията нужна за охлаждането на сградата. Този тип покриви са много подходящи за климатични условия с по-висока температура. Лекотата на материалите от които са направени металните покриви, от своя страна придава повече стабилност и баланс на сградата, както и значително улеснява поставянето на самите метални керемиди,улуци и други компоненти.

 

В крайна сметка, на какъвто и избор да се спрете, то разлика ще е единствено в това какъв е бюджета и вкуса ви. Всички варианти ще ви предложат сигурност, надеждност и устойчивост каквато не можете да намерите в друг материал и ще оправдаят средствата, които се предвидили за направата или ремонта на вашия покрив.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment