Метални врати? Защо не?

image001     Все повече и повече потребители, които търсят правилната входна врата, се чувстват несигурни и объркани, когато трябва да направят своя избор. Те не са наясно с много фактори, оказващи влияние върху качеството, цената и надеждността.

Съществуват редица изисквания, които трябва да се спазват за постигане на оптимални резултати след монтиране на нова входна врата.

Клиентите имат различни  предпочитания. Някои от тях харесват врати от масив, други се насочат към алуминиеви модели, трети избират съвсем различен вид, а всички останали знаят на какво да заложат – металните врати. Те са наясно с техните предимства и имат ясна представа за това, което искат да получат като краен резултат.

Входните метални врати се наложиха масово на пазара през последните години, заради желанието на хората да получат по-голяма защити в жилищата си. Техните цени варират различно според допълнителните екстри, които са скрити за невъоръженото око. С всеки изминал ден цените на входните метални врати стават все по-достъпни за обикновения човек (дори тези с високи показатели за качество),  поради изобилието от предлагани модели. Конкуренцията е толкова голяма, а търсенето толкова мащабно, че няма как по-добрите продукти да останат незабелязани, а цените им да не стават все по-достъпни за обикновения потребител.

На българския пазар са утвърдени най-вече моделите, изработени от два метални листа (металът се различава както по вид, така и по  дебелина) с изолационен материал (предназначен за шумо и топлоизолация) в средата на крилото. Най-често изолационният материал е под формата на “пчелна пита” което допълнително придава здравина и устойчивост при натиск от страна на “неканените гости”.

image003     Различните видове  заключване осигуряват различна степен на защита. Входните модели могат да бъдат както с една, така и с повече заключващи системи. Те се управляват  от различен брой механизми, регулиращи движението на активни шипове, влизащи в металната каса при затворено положение на крилото (подвижната част на вратата). Колкото по-голям е  броят на активните шипове, толкова по-сигурна и надеждна е самата врата. Хубавото в случая е, че всеки може сам да избере заключващите системи, според бюджета и изискванията си. Покритието на този тип входни метални врати може да варира значително. Предлагат се както прахово боядисани, така и модели с топлопренесено машинно поставено покритие, наподобяващо естествена дървесна шарка. Изборът от варианти е голям, така че клиентите винаги намират това, от което се нуждаят.

Вече не се налага потребителите да избират между външен вид, надеждност, сигурност и качество, защото металните врати могат да предложат всички тези качества накуп. Те са толкова добри, че не се налага да се замисляте за нищо друго. Единственото, което се иска от вас, е да намерите подходящ модел, който ви харесва визуално и същевременно с това да бъде здрав и надежден, с модерна заключваща система. Цените не са толкова високи и всеки може да си позволи една такава инвестиция, която не се прави всеки ден, а с перспектива за дълги години напред.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment