Материалът на мебелите е от значение

November 6, 2013 | Автор: | Публикувано в Друго

Нанасяте се в ново жилите, имате домашни любимци, от които не искате да се отървете, предстои ви покупка на обзавеждане – е, хванахме ви точно навреме! В следващите редове ще ви предложим няколко съвета за това, какви мебели трябва да си вземете, ако имате куче или котка. Повечето хора си мислят, че могат да се сдобият с интериор от всякаква материя, но това не е така. За да не допускате подобни грешки, прочетете това:

Най-често срещаните проблеми при домашните любимците са мръсотията, космите и драскотините. Точно затова, покривния материал на вашите мебели е изключително важен. Единият ви вариант е кожата – тя не задържа космите, те се чистят лесно, но пък ако любимецът ви е по-упорит, може да я разкъса. Спасението ви е истинска дебела кожа.

Другата подходяща материя е денимът. Той придава усещане за грапавост, лесен е за поддържане и може да го срещнете в различни цветове.

Подбирайте текстури с опростен състав и без релеф, за да не се задържат космите. Мръсотията и петната също не се отстраняват трудно. Може да внесете разнообразие с цветни възглавнички или други елементи.

Ако не искате, космите на кучето или котката ви да се набиват на очи, вземете мебели, чиито цветове са близки до тези на козината на любимеца ви.