Маслото от черен дроб на треска – помощник при сърдечно-съдови проблеми

От много години има практика да се приема рибено масло, което е с доказано полезно действие върху човешкия организъм. Рибеното масло от черен дроб на треска обаче, има своите особености. То е натуралният източник на витамини А и Д, помага в борбата със сърдечно-съдовите заболявания, рака , депресията, подобрява паметта и функцията на нервната система. Освен това маслото стимулира имунната система,  спомага при артрит и възпаления, понижава холестерола и кръвното налягане. Използва се и за здравето на кожата и косата.

Практиката да се пие такъв тип рибено масло идва още от края на 19 век, когато се е използвало успешно за лечение и профилактика на рахит. Освен че е богато на витамин А и витамин Д, то е богато и на омега 3 мастни киселини : ейкозапентанова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA). Тези есенциални киселини не се синтезират от тялото и единственият начин да се предотврати дефицита им е да се набавят с храната.

Ето няколко причини, поради които трябва да се приема това рибено масло:

– Положителният ефект на маслото от черен дроб на треска върху сърдечно-съдовата система е неминуем факт. При приема му се намалява развитието на заболявания на тази система и включително и внезапната сърдечна смърт.

– Рибеното масло от черен дроб на треска е ефективно при лечение на артрит. Омега-3 мастните киселини в него намаляват както болката, така и уврежданията при възпалението на ставите.

– EPA и DHA в маслото от черен дроб на треска регулират имунната функция, вероятно благодарение на техния ефект върху производството на простагландини. Може би именно в резултат на това рибеното масло помага за предотвратяване на някои видове рак при животните и хората.

– Хора , страдащи от депресия, приемайки масло от черен дроб на треска подобряват своето състояние.

Погрижете се и вие за вашето здраве, възползвайте се от полезното действие на този дар !!!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment