Маркетинг на спа център: Съвети за стартиране и поддържане на блог

Spa1Стартирането и поддържането на блог за вашият спа център, може да изглежда като твърде много работа, но има няколко ползи да имате блог и да публикувате съдържание редовно.  Блоговете са много лесни за създаване и могат да насърчат и настоящите, и бъдещите клиенти да поддържат отношения с вас.

Блогът може също да помогне за класирането ви в търсачките и да ви отличи от конкуренцията. Блогът може да ви помогне да записвате повече часове, стимулира марката ви и обхваща повече от целевия пазар. Ето някои важни съвети за стартиране и поддържане на блог за вашия спа център:

  1. Решете кой ще поддържа блога. Дали ще бъде главният терапевт, собственика на спа центъра или маркетингов специалист. Уверете се, че който и да изберете да поддържа блога на вашият спа център ще бъде последователен. Когато много хора публикуват в блога, може да объркат читателите и ще бъде трудно разработването на солидна марка. Решете кой ще бъде отговорен за публикуването в блога на вашият спа център в самото начало на процеса и бъдете последователни.
  2. Публикувайте най-малко веднъж седмично. Днешните спа посетители са по-активни в социалните мрежи и четат блогове на регулярна основа. Можете да бъдете спа център, който остава в “върха на ума” чрез публикуване на свежо съдържание на регулярна основа – в идеалния случай веднъж на седмица. Ако имате време или бюджет, за да пускате два пъти на седмица, дори и по-добре! Целта е да се публикува съдържание, което вашите клиенти ще намерят за полезно, а също така правят вашият спа център по- видим онлайн.
  3. Поддържайте вашите публикации кратки. Стремете се да пишете публикации, които са около 300-400 думи. За разлика от статии и доклади, публикациите в блога са за „бърз прочит” и трябва да бъдат написани, така че да доставят едно съобщение или да се фокусират върху определена тенденция. Изградете си навик редовно да пишете много кратки, но информативни публикации , така че клиентите да бъдат заинтересовани да се абонират за вашият блог или да посещават сайта ви редовно за най-новите новини.
  4. Свържете блога на вашия спа център с Twitter или Facebook.  Повечето блог платформи позволяват да свържете профила си, с тези в Twitter и Facebook. Това означава, че автоматично се поства линк към вашата публикация всеки път, когато публикувате такава. Автоматизирането на този процес може да ви помогне да промотирате най-новите публикации в блога с лекота, да генерират по-голям интерес към вашият сайт и блог с течение на времето.
  5. Съсредоточете се върху най-новите тенденции, а не само върху вашият спа център. Направете така, че вашият блог да измести конкуренцията, позиционирайки се като ресурс за всички спа, здраве, красота и уелнес новини, а не само платформа за обявяване на вашите услуги или приказки за вашия бизнес. Това ще спомогне за генериране на интерес от страна на по-голяма аудитория, а също така ви позиционира като авторитет в бранша. Мислете за творчески начини да се пише за най-новите тенденции, сезонни услуги, нови продукти и други предмети, които засягат вашата индустрия, така че да изградите дългосрочни отношения с вашата аудитория.

Ако искате да научите още интересни маркетингови трикове, можете да се свържете с екипа на Спа и Релакс център Блясък: http://sparelaxzone.com/

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment