Малката баня и подходящите мебели за нея

Обзавеждането на малката баня е доста по трудно предизвикателство от обзавеждaнето за голяма. Ако пък сме решили и сами да го правим, без помощта на някой професионалист или приятел, нещата са още по-сложни. Трябва изцяло да развинтим фантазията си и да мислим максимално сбито, без излишни неща, които ще усложняват обзавеждането.

В днешно време баните се правят големи колкото един хол, на времето тя е трябвало да бъде малка и компактна. Както сега така и преди не всеки може да си позволи да има голяма и просторна баня, за това сега ще се опитаме да помогнем на хората с малки бани.

Добре е плочките както и всички мебели за баня да бъдат в светли цветове, така банята ще изглежда доста по-просторна. По-наситените цветове и излишните декорации по стените карат помещението да изглежда оптически по-малко. Но ако все пак държим на фризовете, просто е добре те да бъдат дискретни, малки и вертикални.

Мебелите за баня също трябва да бъдат малки и компактни. Добре е да се сложат малки мивки с вградени към тях шкафчета, тоалетната трябва да бъде моноблокова, за да може да се слага по ъглите и нишите. При малките бани трябва да забравим за безпорядъка, всичко трябва да е подредено и сложено на мястото му.

Не сме приключили все още с мебелите за баня,  най-важното не споменахме, а именно душа. Тук не трябва и да става дума за вани, джакузита и такива подобни, защото просто няма място за тях. Най-практичното в тази ситуация е душ-кабината. Ако искаме тя да бъде преградена е най-добре да се използва стъклена преграда, защото тя ще заема най-малко място. И ако заложим разположението на мебелите за баня да са в една линия ще имаме много добре пространствено подредена баня.

В малките бани е добре да се поставя голямо огледало, защото то оптически прави банята по-голяма. А ако има и прозорец в банята всичко би било прекрасно, защото няма нищо по-добро от естествена дневна светлина.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment