Лято във Варна – на работа и стаж по специалността

Чудите ли се какво ще правите лятото? Този сезон е любим на хиляди студенти, поради факта, че бележи щастливия (за повечето) период след лятната изпитна сесия. Спечелили тежката битка с преподаватели и учебни предмети, студенти от цялата страна потеглят към морето в търсене преди всичко на летни емоции и евентуално на припечелване на някой лев. В топ дестинациите попадат известни български курорти, а най-масовите предлагани позиции са обслужващ персонал по заведения и хотели. В повечето случаи работата е много, заплащането е ниско и не остава свободно време за развлечения. Макар подобна работа да е разумна за хора, избрали развитие в туризма, за много други това не носи никакъв професионален опит в направлението, което са избрали за своя кариера.

Правилният избор безспорно не е нито да се откажем от летните емоции, нито да сложим на пауза професионалното си развитие. Във Варна редица компании предлагат възможности за постоянна работа, както и стажове за студенти. Такава е First Online Solutions – международна компания с главен офис във Варна. Това, което я прави различна е предоставянето на възможности за студенти да постъпят на летен стаж и да изготвят сами гъвкав работен график. Това би дало възможност както за трупане на опит и комуникация в динамична бизнес среда, така и за плаж, разходки и всевъзможни летни занимания. Седемте отдела в компанията – IT, SEO, Маркетинг, Финанси, Продажби, Клиенти и Човешки ресурси са благоприятна среда за развитие на студентите, избрали да изучават някое от тези направления. Поставен в подобна атмосфера човек развива своето мислене и отношение към колеги, развива чувство за отговорност и става част от реални бизнес процеси, което със сигурност ще има положителен ефект за в бъдеще.

В студентските години от изключителна важност е да се изгради ясна представа за бъдещето и да се опитват нови професионални начинания. Това е периодът, в който се придобиват нови умения, създават се социални кръгове и се наслаждаваме на живота. Една стажантска програма с гъвкаво работно време би ни осигурила всичко това. Нови приятели, работа в млад колектив и преди всичко опит в бизнес среда. Стажантите биха видяли реалното приложение на знанията, придобити в изучаваната специалност, като също изградят и нови умения. Заобиколени от много други млади и упорити хора се създават предпоставки за усъвършенстване както на професионалните, така и на личностните качества. Стажантските програми носят и други предимства – издаване на сертификати, участие във фирмени мероприятия и не на последно място – възможност за постоянна работа във Варна и кариерно развитие. На стажантите се дава избор, да изпробват себе си като специалисти в различни области и да открият правилната. Използвайте времето си разумно и съчетайте приятното с полезното, като изкарате незабравимо лято във Варна, обогатите контактите си и се развиете като специалист.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment