Лесното изграждане на локална марка, чрез онлайн маркетинг

Термините „търговска марка” и „бранд маркетинг” обикновено се асоциират с големи компании. Притежанието на търговска марка изглежда като нещо забележително – нещо, в което само бизнес с големи идеи и още по-големи портфейли може да си позволи да инвестира или да създаде.

Това не е вярно. Бизнесът от всякакви размери може да има търговска марка. Естествено тя не може да бъде създадена за един ден, но във времето всяка компания може да извоюва място за търговската си марка в своята ниша или локация.

Маркетингът на локалното търсене е фокусиран над представянето на сайта. Тук се включват трафикът на страниците, разговорите с потребителите, както и много други фактори.

В процеса на изграждане на търговска марка собствениците на бизнес не трябва да забравят, че основната задача е да се изкачат в класирането на локалното търсене.

Какво носи стойността на марката на бизнеса?

Търговската марка дава идентичност на бизнеса. Благодарение на нея се капсулират продуктът, личността и ценностите на бизнеса, освен това, тя става по-разбираема за потребителите, които вече могат да разчитат на локалното търсене. Както снимката може да каже 1000 пъти повече от един текст, така и търговската марка може да разкаже историята на един бизнес.

Добре познатите марки и техните истории

Споменаването на имена като Nike, Coke или Starbucks моментално изгражда картина в умовете на потребителите както за бизнеса, така и за продуктите на тези компании. Всеки малък бизнес, който разчита на локалното търсене, може да се възползва от онлайн тактиките на големите.

Бизнесът, който има позната марка, може да разчита, че потребителите я познават. Това прави както локалното търсене, така и продажбите в пъти по-лесни. Всеки собственик на бизнес, чиято марка е позната, ще има предимство пред конкурентите си. Много е вероятно потребителите да предпочетат именно продукт, който е произведен от позната търговска марка.

Марки срещу ключови думи и локация

Повечето специалисти, които се занимават с маркетинга на локални компании, се вглеждат прекалено много в оптимизацията на ключови думи и за локалното търсене. По този начин те се опитват да повишат ранга на страниците, като привлекат повече клиенти.

Тази ситуация е добре позната на всички специалисти, които се занимават с локалното търсене. И проблемите около нея и локалното търсене, ще продължат да съществуват. Заедно със създаването на надеждна търговска марка, собствениците на местен бизнес трябва да се погрижат и за качеството на съдържанието за локалното търсене, което ще им служи дълго време.

Изграждането на търговска марка, добре разпознаваема чрез локалното търсене, носи много позитиви. Вероятно потребителите, които са намерили компанията, след като са провели локалното търсене, ще са по-спокойни за качеството, което им се предоставя. Освен това, те ще дадат повече поле за изява на компанията.

Създаването на разпознаваема търговска марка е един от основните показатели за успех в областта на локалното търсене. Компаниите ще могат да разчитат на нови и нови потребители. Това е изключително важно, когато става дума за разрастване на бизнеса на нови локации. Локалното търсене е опция, която може да вирее само при благоприятни фактори. Собствениците на бизнес трябва да са наясно с това, като полагат необходимите усилия и отделят определени средства, за да увеличат клиентския поток.

За автора: Атанас Вълчев е SEO специалист в СЕО Пал с над 4 години опит. Той се интересува предимно от локално SEO. В СЕО Пал той помага на клиенти с използването на услуги като Google+ Local SEO и други.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment