LED лента и контурно осветление

В дискусии за това как да изберете осветително тяло за опънати тавани често се споменават диодни ленти. И не напразно! В крайна сметка с тяхна помощ можете да създадете най-безпрецедентните дизайнерски решения: от периферно осветление около периметъра до акценти върху сложни и многоизмерни таванни конструкции. В същото време монтажът е възможно най-прост: понякога лентата може да бъде залепена към тавана! В края на краищата, тя не тежи и практически не се нагрява. Въпреки че такова оборудване има особеност: то действа само като допълнителен източник на светлина – към полилеи, спотове, аплици. И като основно осветление в кухня, няма да е достатъчно …

Растерни лампи

Този избор на осветление за опънати тавани не е най-характерният. В края на краищата блок от дълги флуоресцентни лампи обикновено се монтира върху окачени конструкции – и най-често в офис или търговски помещения. Техните предимства включват мощна, равномерна светлина и лесна поддръжка. Недостатъкът е строгият дизайн, който е подходящ само в килера, котелното помещение на частна къща и др. Ето защо, ако искате плоско и голямо осветително тяло (това е добър вариант, например за осветление на баня), по-добре е да изберете други таванни модели. Основното е, че те трябва да тежат малко, да имат диодна основа и висока степен на защита.

Магазин за осветителни тела shop.polarislighting.bg

“Звездно небе”

Подобно на диодна лента, това е декоративно осветление – номного ефектно! Целият таван е покрит с малки, искрящи, като истински звезди в нощното небе, искри. И в някои случаи тези “звездички” са … кристали Swarovski! Що се отнася до техническата същност, за “звездното небе” ще ви трябва блок проектор (монтиран е между опънатия и основния таван) и оптични нишки, единият край на които е свързан към източника, а другият е вграден директно в PVC фолиото или тъканта. Можете да създавате всякакви модели – дори имитация на истински съзвездия! За да осветите спалня или детска стая посетете онлайн магазин – DreamLiving.bg и съдайте уникален дизайн.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment