Кучета обяви – какво казва изборът на куче за стопанина

От куче до куче има разлики. Въпреки това ако сега разглеждате обяви за кучета навярно имате план да притежавате такова. Ако все още не сте избрали каква порода да е новият ви четириног приятел, предлагаме ви да разгледате списъка по-долу:

Ротвайлер – тази порода кучета са решителни и силни. Такива са и техните стопани. Самият вид на ротвайлера вдъхва респект и уважение у околните, а видът му смразява кръвта на злонамерените и недоброжелателно настроени. Стопаните на такива кучета са лоялни, разбрани и приятелски настроени. Негативната страна на тези хора е бързо запалилата им възбудимост и гневност, когато някой ги ядоса.

Дог – собственикът на тази порода кучета от обяви са отговорни и добродушни. Те са отдадени на работата си и са склонни да вложат всичко, на което са способни. Интересуват се от всичко, любознателни и любопитни. Такива хора, които гледат в дома си дог са сериозни и обичат да релаксират у дома с четириногия приятел.

Питбул – това е породата кучета от обяви, която се стреми към вечно одобрение в очите на околните. Стопанинът на тази порода е жизнен, смел и вечно търсещ обичта на околните. Страхотни към близки, деца и възрастни, тези хора са всеотдайни и за домашният си любимец.

Мопс – много често тази порода е сравнявана с клоунският вид. Стопаните им са всели и своенравни хора, които живеят на пълни обороти, а сред любимите им занимания са масажи, процедури и подобни техники за пълен релакс.

Доберман – силно, решително, сериозно е това куче. Собственикът на подобно четириного е лидер и желае да контролира всичко. Според тези сопани целите оправдават всичко останало, затова и се спират именно на добермана.

Немска овчарка – тази порода не обича да общува с непознати, но когато опознае някого и го хареса му става пръв приятел. Собственикът на подобна порода кучета са предани приятели и винаги защитават онези, които ги харесват и се грижат за тях.

Понтериер, Сетер, Ваймаранер – добродушни, пъргави и активни в живота. Такива са и техните стопани. Обичат да ловуват на открито и това е хоби и на стопанина и на кучето му. Имат голямо ниво на интелигенция, мотивират се лесно и се впечатляват от много неща. Не е тайна и че лесно могат да бъдат отегчени, ако не им се угоди на интереса.

Мелез – собственикът на тази порода е любвеобилен, грижовен, разкрепостен. Те не харесват строгите неща, стерилните и детайлите. В свободното си време такива хора се отдават на благотворителност и имат всестранни интереси.

Пудел, чихуахуа и декоративни кучета обяви или по поръчка могат да станат собственост на хора с лоялност, адаптивност и гъвкавост. Тези хора успяват да извличат полза от всичко, а самите животинки са чисти, спретнати и стерилни. Така изглежда и домът на подобна порода кучета и неговият стопанин.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment