Къртене на бетон

Много хора незаслужено подценяват и омаловажават сложността на къртенето. Само човек, който никога до сега не се, е захващал с него може да го определи като лесна и не изискваща много време работа. Така, че не се подлъгвайте по мнението на некомпетентни лица, които са виждали професионален перфоратор за къртене на снимка или на улицата в ръцете на някой опитен работник.
Къртенето изисква сериозни познания в областта на строителството и като изключим събарянето на дадена конструкция(което в интерес на истината също не, е толкова лесно колкото звучи и крие редица рискове), то едва ли има човек на земята, който например би се справил с направата на отвор по проект. Всеки тип строителен материал се кърти по определен начин и няма универсални методи, които биха могли да бъдат приложени еднакво добре при къртенето на плочки и къртенето на бетон.
Като стана дума за бетон именно него ще използваме за пример, за да Ви покажем, че къртенето далеч не отговаря на първоначалните Ви очаквания. Бетонът, е най-здравия материал в строителството. За неговото изкъртване са нужни мощни машини и инструменти, които не биха се огънали пред високата му якост. За да добиете някаква представа ще спомена, че за пробиването на бетон се използват специално подсилени с диамантени стърготини свредла, а какво знаете диамантът, е един от най-острите и здрави материали на земята – така, че сами си представете за каква здравина става дума, щом строителите трябва да прибягват до неговото използване, за да се справят с къртенето на бетона.
За това, без значение какво ще къртите – бетон, тухли, камъни и т.н. – оставете всичко в ръцете на професионалисти, които разполагат с богат опит в сферата на „Кърти, чисти и извозва” услугите.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment