Козметичните продукти на Vichy са най-доброто решение за вашата кожа

продукти козметика vichy онлайн аптека Здраве
Днес във всяка физическа или онлайн аптека могат да се открият продукти на марката Vichy, основани на най-съвременните изследвания и разработени със съдействието на дерматолози и фармацевти по целия свят.

Ако се намирате във Франция и искате релакс, спокойствие и разкрасяваща процедура, може да посетите малкия красив курорт Виши. Градът се намира в централната част на страната и е богат на термални извори. Но става известен по цял свят най-вече като място, което е източник на термална вода на бранда Vichy – водещ в иновациите в грижа за кожата.

Историята на любимата на жените по цял свят марка започва през 1931 г. Тогава д-р Проспер Халер открива терапевтичния ефект на минералната вода, докато я използва да лекува заболявания на вътрешните органи. След обширни научни тестове се започва производството на козметични продукти, а Халер става първият директор на термалния център. През 1961 г. марката разполага своите лаборатории на 4 км. от термалните извори и до днес термалната вода е съставна част от всичките ѝ продукти.

Уникалната термална вода – базова за козметика Vichy

Най-важният от няколкото минерални извора във френското градче е Лукас, защото неговата вода е специално запазена за козметичните продукти на марката, поставила началото си на това място. Термалната вода е богата на 15 минерала, сред които бром, магнезий, литий, манган и др., тъй като районът е място с угаснали вулкани. Концентрацията на минералите е висока – 5,2 г/л.

Усвоената директно от източника вода дава всички онези подсилващи и успокояващи свойства, които придават терапевтичните качества на козметиката.

Кое прави продуктите Виши популярни?

От времето на д-р Халер до днес популярната дермокозметика продължава да бъде решение за много кожни проблеми и да оказва подмладяващ ефект.

Днес във всяка физическа или онлайн аптека могат да се открият продукти на марката, основани на най-съвременните изследвания и разработени със съдействието на дерматолози и фармацевти по целия свят.

Продуктите на компанията са изключително разнообразни и са в областта на анти ейдж грижата за кожата, за косата, за слънцезащита, за макиаж и други.

Сред характеристиките, които ги правят предпочитани според конкретното им предназначение, са следните:

  • Компонентите им не причиняват алергични реакции, тъй като са тествани върху чувствителна кожа;
  • Не съдържат хормонални и консервиращи добавки, както и сурови синтетични аромати;
  • Повишават тонуса на кожата, нейната еластичност и изглаждат бръчките и фините линии;
  • Успокояват зачервяванията и дразненето, характерно за сухата кожа;
  • Грижат се за цялостното здраве на косата и скалпа;
  • Защитават кожата от отрицателното влияние на UV лъчите;
  • Коригират и прикриват различни кожни несъвършенства и изравняват тена.

Марката предлага и серия продукти за проблемна кожа, насочени за борба с пъпки, лъщене, разширени пори, белези от акне.

Не по-малка е и грижата за дехидратираната кожа, като продуктите от специалните серии могат да осигурят 48 часа дехидратация, а термалната вода във формулата им засилва защитните функции на кожата.

Дерматолозите на бранда са разработили и линия за кожата на жени в менопауза, а серията почистващи продукти предлага различни формули, подходящи и за чувствителна кожа.

С почти вековното си присъствие на световния пазар дермокозметичната марка доказва колко ефективна може да бъде грижата за кожата, когато се основава на естествени съставки, професионализъм и качество.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment