Косата ми не иска да расте, какво да правя?

Ако си задавате този въпрос, тормозени от това, че косата Ви не расте, че е рядка и тънка и заради това нямате самочувствие, решението на Вашият проблем е удължаване и сгъстяване чрез екстеншъни. Кой обаче е най-подходящият метод за това?

Вече сте решили, че ще си купите удължители. Задължително трябва да се информирате за начините, по които това се прави, за косата, която ще използвате, като за предпочитане е тя да е сто процента естествена, европейска, със сходна структура до Вашата собствена.

Намерете добър фризьор със солиден опит, който да ви постави екстеншъните, не се доверявайте на случайни хора или на приятелки, които по принцип не се занимават с това. Преди да закупите удължителите от естествена коса, направете консултация с него. Той ще ви посъветва кой метод за поставяне е най-подходящ за Вас и каква форма и дължина биха Ви подхождали най-много. Имайте предвид, че екстеншъните не са евтини, затова не прибързвайте, задайте всички въпроси, които Ви интересуват, на фризьор. Тази консултация в повечето случаи е безплатна. С помощта на специалиста ще изберете тази естествена коса, която е най-удачна за Вас и с която ще се постигне желаният от Вас ефект – удължаване, сгъстяване или и двете едновременно. На място, в зависимост от търсения резултат, бихте могли да решите колко треси ще използвате и как те ще бъдат прикрепени към корените на косата Ви, така че да не бъдат причинени никакви увреждания, а прическата да не изглежда изкуствено.

Не на последно място се поинтересувайте за цената на удължителите от естествена коса. Тя зависи най-вече от тяхната дължина. В най-общия случай оптималният размер на екстеншъните за жена със среден ръст е 55 см. Ако Вашата собствена коса е къса ще да необходими 3-4 реда, а ако е по-дълга ще са достатъчни и 2 реда. Цената на една треса зависи и от нейната широчина. Обикновено треса широка 1 метър е достатъчна за направа на три реда за удължаване. Имайте предвид, че след това има и немалко разходи за поддръжка на косата.  Хубавите екстеншъни държат високи цени, но пък затова гарантирано ще изглеждате перфектно с тях, разбира се, ако ги поддържате правилно и редовно.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment