Конденз и мухъл по вашата дограма – решението

Един от най-неприятните проблеми, с които собствениците на нова дограма във Варна могат да се сблъскат е появата на конденз. Това е често явление поради високите термоизолационни характеристики на новите профили дограма, които херметизират помещението и намаляват значително топлозагубите.

Защо възниква мухъл и конденз по новата дограма

  • Както споменахме вече нашата нова дограма изолира потоците въздух във вашия дом от външните атмосферни такива и точно тази й страхотна функция не позволява влагата да напуска помещението.
  • В помещението се приготвя храна или се сушат дрехи, което осигурява по-високата влажност на въздуха в него.
  • По време на сън докато дишаме отделяме над 1 литър вода под формата на пари, които могат да кондензират по стъклата на нашата дограма.
  • Застоял въздух с ниско ниво на кислород, който е наситен на прахови частици има по-висока склонност за образуване на конденз.

Решенията за вас и вашата дограма

  • Всички експерти по дограма във Варна ще ви кажат едно и също – проветрявайте редовно за по няколко минути. Това решение на проблема е приложимо за всеки прозорец, което го прави изключително универсално.
  • Изберете качествен стъклопакет при покупка на дограма във Варна. Това може да е ключово с оглед на факта, че все пак основната част от един прозорец е все пак покривана от стъклопакета, а не от самия профил на вашата дограма.
  • Топлоизолирате външните стени, които имат досег с атмосферата, защото именно при тях се появява температурната разлика, която в последствие е важна част от процеса по образуване на конденз, а по-късно и мухъл по дограмата.

Ако имате нужда от надеждна и сигурна фирма за дограма във Варна, то iBG Plast е един чудесен избор. Компанията има дългогодишни традиции, опит и наистина изгодни цени на PVC и алуминиева дограма. Можете да се свържете с тях още днес и да потърсите безплатна консултация – каква алуминиева или PVC дограма да изберете.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment