Колко е средната цена на услугите за преместване и съхранение на багаж и оборудване

Преместване и съхранение на мебели, багаж и складово оборудване- Цени

Независимо дали се местите вкъщи, премествате бизнеса си или просто оставяте артикули на склад. Мисълта за разходите за премахване на мебели и съхранение на складово оборудване може да бъде огромна. Първо, трябва да вземете предвид разходите за преместване и транспорт. След това трябва да се определят таксите за съхранение. Ако искате да спестите пари и да получите най-добрата оферта, проучването е наложително. В тази статия разбиваме разходите за местене на жилища и съхранение, включително таксите, които можете да очаквате да платите по време на съхранение на вещи в склад.

Преместване на мебели и разходи за съхранение

Какви разходи за преместване можете да очаквате за мебели? Разходите за съхранение ще бъдат ли прекомерни? Тук разкриваме как се ценообразуват преместванията на мебели.

Разходи за преместване на мебели

Разходите на компанията за преместване на мебели са склонни да вземат предвид определени фактори. Ето какво можете да очаквате да платите средно.

 • Разстояние за преместване на вашите мебели – ако вашите артикули се преместват на място в София, вероятно ще платите само разходите за наем на бус. За да наемете камионче с товароподемност 3500 кг. Ще платите около 100 лева, без да са  включени разходите за опаковъчни материали и хамалската дейност.
 • Опаковъчни услуги – имате нужда от опаковъчни материали за вашите мебели? Много компании за преместване предлагат допълнителни услуги, включително опаковане на вашите вещи срещу допълнително заплащане. Това може да бъде на цена около 60-100 лева. Въпреки че това много зависи от броя на мебелите, които местите.
 • Транспортна застраховка – някои компании може да включват застраховка като част от разходите, докато други ще ви насасочат да сключите застраховка срещу допълнителна такса. 
 •  Оборудване за преместване – ако имате големи мебели, като например пиано , може да се нуждаете от подемник или асансьор, особено ако предметът се премества много етажи. Средната цена на преместване на пиано е около 250-350 лева.
 • Разглобяване на мебели – обемисти мебели вероятно ще се нуждаят от разглобяване и това може да струва допълнително в зависимост от фирмата, която ангажирате. Средната цена за това е относителна, по договаряне и зависи от колко стаен е апартамента.

Разходи за съхранение на мебели и складово оборудване

Разходите за съхранение могат да варират в зависимост от редица фактори. Въпреки това таксите обикновено се определят на месечна база за дългосрочно съхранение. Ето някои аспекти, които ще определят.

 • Продължителност на времето за съхранение – дългосрочното съхранение ще бъде по-скъпо от краткосрочното, тъй като имате нужда от съоръжения за съхранение за по-дълго време. Можете да плащате на седмица или на месец в зависимост от отделното място и склад за съхранение.
 • Необходимо пространство за съхранение – ще бъдете таксувани за това колко място заема вашия багаж. Като цяло, колкото повече оборудване  съхранявате, толкова повече ще платите. Средната цена за съхранение е около 150-200 лева на месец.
 • Разглобяване на мебели – очаквайте разходи от 40-50 лева на час за всяко необходимо разглобяване.

Разходи за преместване на жилища

Цялостно преместване на къща е около 500 лева/за камион/ в рамките на града. Тази цена се основава на товарене и разтоварване. Услуги по опаковане и разглобяване и повторно сглобяване, се заплащат допълнително. Ако не се нуждаете от всичко това, тогава ще платите много по-малко. Има някои аспекти, които трябва да се вземат предвид при изчисляване на разхода.

 • Разстоянието за преместване – в зависимост от размера на вашия дом и от това колко далеч пътувате, можете да очаквате да похарчите около 250  лева за къща с една спалня.
 • Опаковъчни услуги – цената за опаковане ще зависи от броя на стоките,и количеството изразходван материал. Цената за опаковане на дом с 3 спални е около 100 лева.
 • Разглобяване и сглобяване – ако искате вашите вещи да бъдат разглобени и сглобени отново след транспортиране, трябва да очаквате да бъдете таксувани около 40-50 лева/час.

Има ли някакви допълнителни разходи, които да се вземат предвид при преместване?

За премествания има няколко допълнителни разходи, които трябва да имате предвид. Може да се добавят допълнителни такси за преместване в чужбина, особено ако има платени пътища, които трябва да се вземат предвид. Възможно е също така да има такси за опаковане на чупливи предмети. Услуги на трети страни, като например водопроводчици за откачане на перални, такси за паркиране.

Използвайте това ръководство за разходите за изнасяне и съхранение на мебели, за да определите най-добрите си оферти

 Това удобно ръководство е полезно за разходите за преместване, демонтиране на складово оборудване и съхранение. Не забравяйте, че е добра идея да знаете точните услуги, от които се нуждаете, като опаковъчни услуги или застраховка. Като направите списък с всичките си нужди, можете да получите точна оферта, която ви позволява да разберете дали е в рамките на бюджета ви или не.

Предлагаме пълна услуга за преместване и съхранение на конкурентни цени

Нуждаете се от професионална услуга за преместване и съхранение? Като компания за съхранение с няколко години опит, ние разбираме как да опаковаме. Преместваме и съхраняваме чупливи предмети, тежки стоки и дори обемисти мебели, без да причиняваме щети. Нещо повече, ние ще ви дадем изчерпателна оферта, покриваща всички услуги, от които се нуждаете предварително – така че без скрити допълнителни такси. От каквото и да имате нужда, ние сме тук, за да ви помогнем.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment