Колко акумулаторни винтоверти трябва да има в една работилница

Защо някои майстори имат повече от 2 винтоверта в работилницата

Много от нас се удивява на многобройните клипове на социалните мрежи от които гледате как всеки руски хоби майстор има най-малко 2 винтоверта в домашната работилница. Какво толкова интересно има в акумулаторния уред винтоверт, че майсторите имат не един, а няколко – от една или две разнообразни продуктови марки. Отговорът на този въпрос не е сложен.

Две е повече от едно

винтовертиИма няколко мотивации тези майстори да разполагат няколко винтоверти. Многообразие от задачи, за които използват точно един вид винтоверт. За завинтване използват по-маломощни винтоверти. За разпробиване в плоскости използват акумулаторни винтоверти със средна работна и висока работна мощност. За сложни и предизвикателни монтажни задачи, употребяват най-силните акумулаторни винтоверти. Втората причина е идържливостта на батерията. Преди работа сте успели да заредите два два акумулаторни винтоверта и дори и да работите продължително винаги разполагате с един подготвен за действие. Същото разбира се може да се замести от използването на няколко акумулаторни батерии. Третата причина е извършването на различни работи последователно. Като пример това може да са пробиване на дупки, зенкероване и завинтване на винтове. В този случай на всеки винтоверт имате необхдимия работен конуматив и така не ви се налага честата замяна на различни работни консумативи.

Професионални или хоби винтоверти

За онези, които се занимават чисто професионално с производство, монтиране или имат важно хоби предлагаме да си съставят набор от два или 3 винтоверта. На въпроса какъв винтоверт да купим от интернет пространството ще получите изключително много професионални и не професионални отговори. Нашият професионален съвет е да избирате според основните технически параметри. Напрежението на акумулаторната батерия на винтоверта е пряко свързано с неговата мощност при употреба. Капацитетът на монтирания акумулатор и типа на акумулаторните клетки са право пропоционални с продължителността на използване. Особено важен е и диапазонът на патронника. Някои професионалисти ще се ограничат с патронник до 13мм, останалите ще си купят по-малък или по-малък.

Волтажа, ампеража и бранда на винтоверта са от значение

винтоверт раптерМарката на акумулаторния винтоверт е от значение за цялостното качество. Много предпочитат Макита осталите ползователи на основно място слагат БОШ. Теглото на винтоверта е от особено значение. Ако имате да завинтвате цял ден винтове с диаметър до 3 мм, то в този случай ще ви бъде задоволителен винтоверт от типа 12V. Ако завъртате значително по-големи размери болтове или пробивате много отвори в дървени плоскости с диаметър 12мм, тогава ще ви трябва акумулаторен винтоверт с напрежение 18V. Кога да изберем винтоверт за хоби използване и кога да предпочетем професионален акумулаторен винтоверт. Непрофесионалните винтовертите се упоребяват главно от домашни майстори, на които се налага да използват акумулаторния винтоверт веднъж месечно. За монтаж на шкафове, маси и бюра за пробиване на отвори в плоскости, за завинтване на болтове до 5mm. Професионалните акумулаторни винтоверти се употребяват от професионалисти където изискването е сероизно. Професионалните акумулаторни винтоверти са предназначени за монтьори на конструкции, за електромонтажници, строители, монтажници на съоръжения и врати, производители на мебели.

Често предпочитани винтоверти

Ако купувате винтоверт от непрофесионалната серията, то много често купуваният винтоверт е: Акумулаторен двускоростен пробивен винтоверт литиево-йонен EasyDrill 12-2, 060397290V, BOSCH Когато се нуждаете от професионален акумулаторен винтоверт не подминавайте: Акумулаторен ударно-пробивен винтоверт GSB 180-LI, 06019F8300, BOSCH Пълната оферта на десетки винтоверти  може да погледнете в онлайн магазина за инструменти e-shop-bg.eu.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment