Коли под наем – необходимост, а не лукс

Когато пътувате в друг град или държава, не се притеснявайте, ако нямате собствена кола, защото има много фирми, които отдават коли под наем. Тази дейност води началото си от първото десетилетие на ХХ век и днес процъфтява във всички страни. Оказва се, че идеята на американеца Джо Саундърс е направо революционна за времето си, защото индустрията за отдаване на коли под наем се развива изключително успешно. Така е и днес, когато необходимостта от бързо придвижване налага гъвкави форми на търсене и предлагане на различни видове автомобили.

Фирмите за отдаване на коли под наем позиционират своите офиси по места, където има засилено движение на хора – авто и жп гари, летища, курорти, хотели, пристанища. Целта е желаещите за рент-а-кар да бъдат максимално улеснени в своя избор. Това налага също да се предлагат и по-изгодни условия за използване на автомобилите. Промоциите и тук са в пълната си сила.

Търсенето на коли под наем се определя най-вече от необходимостта човек да бъде достатъчно мобилен в непозната страна или град, да се придвижва бързо, евтино и комфортно до местата, където желае. Особено ефективно е това решение, когато се използва пътуване със самолет и после се налага придвижване с лек автомобил. Въздушният транспорт спестява време, а наемането на коли под наем гарантира удобство и много възможности за движение дори и в отдалечени места, където трудно достига обществен транспорт.

Желаещите да използват рент-а-кар е добре да направят своята заявка за това предварително, особено когато предстои пътуване в чужбина, защото там напливът от клиенти е голям и е много вероятно да останат без превозно средство. Депозитът, който се внася чрез кредитна карта, гарантира, че ще можете да наемете кола. Когато пристигнете в офиса на съответната фирма, подписвате договор, чиито условия изясняват правата и задълженията ви. В предварителната резервация, която сте направили, трябва да опишете какъв клас и вид автомобил желаете, с какъв двигател, с колко места, врати или други екстри. В клаузите на договора се посочват и цените за заплащане при възникнали повреди на колата, както и какво да се предприеме при евентуална катастрофа.

Времето за използване на коли под наем е неограничено, но минималният срок е едно денонощие. Клиентът получава превозното средство с пълен резервоар и така трябва да го върне. След като приключи с използването на колата, той трябва да премине през оглед от фирмата, извършила рент-а-кар услугата и да получи приемно-предавателен протокол, в който се описва състоянието на върнатия автомобил.

Съществуват и възможности за наемане на тежкотоварни автомобили. Условията на договаряне гарантират сигурност и ефективност на предлаганите услуги. Практиката доказва, че е незаменимо удобство да се използват коли под наем.

Източник: http://www.tany97.com/bg/index.php

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment