Кои социални мрежи работят най-добре с PPC кампаниите?

PPC кампаниите изискват вземането на тежки решения. В идеалния случай данните са набавени от нас самите, така че можем да им се доверим напълно. Това помага да се проследят усилията на бизнеса и продажбите, както и стойността на клиентите. Въпреки това понякога е полезно да се открият нови възможности за изследване. Има някои фактори, които са предпоставка за успех не само за Pay per click кампаниите, но и за електронната индустрия като цяло.

Проучването на Spotify
Хората от Spotify са направили страхотно изследване, което определя въздействието на социалните мрежи над потребителите. Заключенията, които биха могли да се направят от данните, са наистина много за всеки. Изследването не бива да бъде подминавано с лека ръка от нито един специалист, който работи с PPC кампании. В него са проучени около 37 милиона посещения в сайтовете на социалните мрежи. Събрани са данни от 529 000 поръчки, като изследването е едно от малкото по тази тема с приличен размер на извадката и статистическа значимост. Изненадващо или не, Facebook има най-голям дял сред активните потребители на Pay per click акциите. Те заемат 63% от този пазар.

Важните метрики
Наличният трафик и реализирането на продажби са две от най-важните метрики, когато говорим за PPC кампаниите. Не бива да се забравя, че доброто позициониране в социалните мрежи би могло да има хубав ефект и върху цялостната SEO оптимизация. Въпреки това, щом един специалист, който се занимава с PPC кампании, знае кои са социалните мрежи, които носят най-много трафик, той може да се насочи именно към тях с рекламите си текстове. Това ще съкрати сроковете за проучване и ще даде по-голяма сцена за изява на конкретната Pay per click акция.
Това може да накара някои търговци да отдадат повече значение на присъствието си в някои социални мрежи, за да бъдат по-ефективни техните маркетингови усилия. Това е решение, което трябва да бъде съобразено с естеството на бизнеса. В случай, че работата на определена компания е свързана с визуално привлекателни и интересни действия, то тя вероятно трябва да избере да постави PPC кампанията си на платформи за видео споделяне като YouTube.

Facebook доминира трафика
Facebook има огромен пазар и до голяма степен господство в общия дял на социалните медийни потребители. Следователно те обират и голяма част от трафика. Това е знание, което може да е полезно на всеки, които иска да постави Pay per click акция. Освен това влиятелната социална мрежа има изключително “лепкав” интерфейс, което я прави по-притегателна от страниците, които предлагат т. нар. “свободно сърфиране”, като Pinterest.
Като се имат предвид усилията, които полагат директорите на Faceboоk, за да се превърнат във водеща платформа, е много малко вероятно следващото поколение специалисти, които се занимават с Pay per click акции, да ги подминат. Дори цената на PPC рекламите да се повишават с времето, при това значително, възвращаемостта се движи пропорционално.
Продажбите, които са се случили заради този вид кампании през Facebook, са нараснали с 129 процента миналата година. Това недвусмислено говори, че електронната търговия и всички, които работят в този сектор, ще бъдат силно ангажирани в мрежата през следващите години (така смятат и професионалистите: http://www.seopal.bg/seo-блог/).
Pinterest, Polyvore и Instagram са социални мрежи, които разчитат на визуалното съдържание. Те се нареждат на добри места по отношение на изчисляването на средна стойност на поръчката за една PPC кампания. Повече по тематиката разгледайте тук: http://www.seopal.bg/професионална-ppc-реклама-от-seo-pal/

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment