Кои Са Различните Видове Индустриални Вентилатори?

September 28, 2015 | Автор: | Публикувано в Технологии

Индустриални обекти са места, където въздухът може  стане застоял и мръсен много бързо. Има много видове промишлени вентилатори, които помагат да се направи въздуха по-чист и по-малко прашен. Аксиалните вентилатори, които се състоят от витла в стоманени клетки, обикновено се използват, за да циркулират въздух и да охлаждат работни зони. Вентилационните системи често включват центробежни вентилатори, които могат да извличат  далече от хората горещия въздух и прахта. Промишлените вентилатори могат да вентилират големи площи, но в това число влизат също и модели, които се монтират на стени, подове, тавани и в допълнение към пиедестали и вентилатори за дим.

Подходяща вентилация за цели сгради се осигурява от вентилатори, които по принцип са центробежни. Структура тип колело вътре в корпуса насочва въздуха във вентилационна тръба, или вентилаторът може да има перки с радиален дизайн, които обикновено са по-толерантни към гъст прах. Тези видове вентилатори BAHCIVAN са подходящи за използване в системи за събиране на прах, бойлери, промишлени системи, както и моторна вентилация.

Промишлените вентилатори за охлаждане обикновено са с аксиален дизайн. Някои версии са с монтиране към стена, но техният компонент за закрепване понякога е достатъчно силен, за да се монтира на таван, машина или работна станция. Вентилаторите са с различни размери, които се отразяват на това какъв модел е най-подходящ в определена област. Докато са необходими някои инструменти, за да инсталирате вентилатор на стената, индустриалните подови вентилатори просто си седят на пода; някои модели имат колела, така че те могат да бъдат местени наоколо. Те също произвеждат силен приток на въздух и осигурияватохлаждане ниско до пода, където това е необходимо.

Някои промишлени вентилатори са монтирани към пиедестал. Стоейки в изправено положение в горната част, вентилаторът е достатъчно нависоко, за да се охлади работното място. Допълнителната височина също е по-благоприятна за циркулиране на въздуха в работните помещения и задържане на прахта далече от някои повърхности. Промишлените вентилатори за таван, монтирани над всичко друго, могат да ви помогнатс това да се проветри и да се охлади по-съществена част от промишлен обект. Окабеляването може да бъдат по-ангажиращо, когато го инсталирате, защото понякога трябва да бъде отправено от устройството към източник на захранване и прекъсвач в обсега на работниците.

Други видове промишлени вентилатори включват вентилатори за мъгла. В допълнение към това, че задвижват въздуха, тези фенове излъчват потоци от мъгла за охлаждане както и изчистват прахта. Влагата е такова количество, колкото да поеме праховите частици и да попречи да бъдат вдишани от работниците. Промишлените вентилатори по принцип са по-големи, по-мощни и могат да  задвижат повече въздух от вентилатор, който се използва за охлаждане на къща.

Поддържането на температурата е важно, когато става въпрос за комфорт и производителност на труда. Използвайте вентилатор за охлаждане, за да се запази жилищни, търговски, промишлени и температури между 20 и 22 градуса. За среди, които изискват допълнителна охлаждаща техника, обмислете да се снабдите с аксиални и центробежни вентилатори.