Кой е най-добрият креатин

Креатин Диети и фитнес

Случвало ли ви се е да се откажете от опитите да постигнете мечтаното си тяло, защото колкото и да тренирате, не виждате големи резултати? Това не е толкова рядко срещан феномен и е възможно решението да е било на крачка от вас през цялото време.

При интензивни тренировки се изчерпват нивата на важни аминокиселини, отговарящи за синтеза на протеини, изграждащ мускулните влакна.

Формулата е наистина проста – без аминокиселини, няма как да правите мощни натоварващи тренировки. А без тези тренировки, няма как да имате големи мускули.

Ето защо, за да предпазите мускулната маса от разпад е необходимо да набавяте важните аминокиселини допълнително при интензивни тренировки.

Креатин

Една от тази ключови аминокиселини, която е най-разпространената форма на фитнес добавка, е креатинът. Всеки, който успява да обръща към себе си погледите във фитнеса, знае какво е креатинът и как увеличава силата.

Какви са видовете креатин и различните ползи от тях

Креатинът съществува в множество форми с различни действия. Ето кои са най-разпространените от тях:

Креатин монохидрат

Това е най-известната форма на креатин, която с право се смята за най-ефективна в натрупването на мускулна маса. Съединението му съдържа приблизително 90% чист креатин, което го прави неповторимо ефикасен в мускулния растеж и възстановяване.

Креатин-монохидратът повишава издръжливостта и ви позволява да вдигате по-големи тежести, да правите повече упражнения и да тренирате по-дълго време.

Недостатъкът му е, че има относително ниска разтворимост във вода, поради което по-трудно се усвоява от организма, което може да накара резултатите да дойдат по-бавно.

Креатин Ethyl Ester – CEE

Естеровата форма на креатин представлява креатин монохидрат, обогатен с естерова молекула.

Благодарение на тази естерова формула времето за усвояване се свежда до нула и резултатите идват мигновено.

Креатин фосфат

Това съединение между креатин и фосфат увеличава наличието на аденозин трифосфат, който отговаря за мускулните съкращения и енергията по време на тренировки.

Много хора предпочитат тази формула пред монохидрата, защото увеличава многократно времето, в което можете да вдигате максимални тежести.

Креатин Ph-X

Тази формула позволява мигновено усвояване на креатина и не позволява превръщането му в креатинин.

По този начин мускулите получават 100% от ефектите на креатина.

Креатин Малат

Креатин малатът се разтваря много по-добре във вода от монохидратът, не причинява храносмилателни проблеми и се усвоява мигновено.

Благодарение на формулата му тялото ви не задържа вода и няма да изглеждате подпухнали както с монохидратната форма на креатина.

Най ефективни са добавките, които съчетават различните креатинови формули, за да се превърнат в продукт с мигновено действие.

В Workout.bg ще намерите най-качествените добавки с креатинови матрици, обединяващи няколко типа креатин, които водят до видими резултати за отрицателно време.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment