Кога е по-добре да оставите колата за скрап

Кола за скрап Авто-мото свят

При нормални обстоятелства, повечето хора предпочитат да продадат стария си автомобил на друг шофьор, отколкото да го оставят на някоя фирма за скрап. Обикновено, това носи по-висок доход, защото все пак продавате колата на друг човек с цел да я ползва.

Това е най-подходящият вариант ако возилото функционира както трябва и може да върши добра работа на новия собственик. Това може да е вашият случай ако при покупка колата е била чисто нова и вие сте първият собственик, ако не е била карана твърде много и така нататък.

Има, обаче, някои ситуации, в които колата просто вече си е “изпяла песента” и оттук нататък повече няма да ви бъде полезна. Кога е дошло време да оставим возилото за скрап, вместо да го рмонтираме?

При нужда от много скъп ремонт

Кола за скрап

Някои ремонти струват съвсем малко, но други са в състояние да ви разорят. Има ремонти, които излизат по-скъпо от това да си намерите друга кола, особено ако тя не е съвсем нова. Понякога автомобилите втора употреба са по-изгодни, отколкото да ремонтирате автомобила цялостно.

В такива случаи най-вероятно ще бъде невъзможно и да намерите човек, който да я вземе за да я ползва, тъй като ще трябва да му я дадете на практика без пари, само и само за да се съгласи той да се занимава след това с нейния ремонт.

Много по-добре при подобна ситуация е да намерите фирма, която изкупува коли за скрап (разгледайте KolaZaSkrap.bg) и да видите каква ще е тяхната оферта за вашето моторно превозно средство.

Ако самата кола не струва много

Ако навремето сте закупили настоящата си кола втора употреба, препродаването и сега може да се окаже доста голям проблем. В същото време, покупката на една такава стара кола е много логична постъпка, особено при нови шофьори, които не са уверени в своите новопридобити умения. 

Ако колата не  била скъпа тогава, представете си колко много ще е паднала стойността и сега, имайки предвид, че стандартите и изискванията към автомобилите постоянно се завишават. В такава ситуация е много по-добре да помислите за това да ставите возилото за скрап, отколкото да се занимавате с куп досадни обаждания, милиони въпроси от “заинтересовани”, качване на снимки и други.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment