Кога да сменим интериорните врати?

October 23, 2015 | Автор: | Публикувано в Дом и семейство

image001Винаги е забележително как и защо стигаме до решението, че “сега е времето” за да направим промени. Както при всички важни решения, винаги има фактори, за които трябва да се помисли, преди да се действа.

Бюджет – може би най-важното от всичко
Бюджетът определя повечето от нашите решения за подобрения в дома. Изумително е колко много може да се направи с малък бюджет и с малко изобретателност, а от друга страна по-голям бюджет позволява да изберем какво точно искаме. Когато става въпрос за това, дали имаме достатъчно под дюшека, за да се започнем домашните подобрения, обикновено съветът е да се добавят 10% върху прогнозните разходи. Това ви оставя малко място за маневри, в случай че се влюбите в нещо, в горния край на ценовия диапазон. Също така, не забравяйте разходите за труд – поставянето на нещата сами, може да ви спести пари, но то също може да доведе до тревоги и всичко да свърши с лош край – особено когато се монтират интериорни врати, тъй като това е сравнително сложен процес.

Подходящото време

Друг ключов фактор в решението за промяна на вратите е времето. Имате ли намерение да се преместите в следващите няколко години? Ако е така, може да искате да постегнете вашите стари врати, за да имате предимство при продажба. В такъв случай оставете смяната на вратите за тогава, когато е по-близо датата на продажбата. Новите врати наистина може да подобрят външния вид на един имот, така че не бихте искали да са одраскани, преди къщата да е на пазара.

Планирате ли да останете в къщата завинаги?

Ако планирате дълъг престой в сегашното си жилище, значи е най-добре да отделите малко време, за да съберете нужните средства точно за вратите които наистина искате. Няма нищо по-разочароващо от поставянето на нещо, което не ви харесва напълно. Вие непрекъснато ще забелязвате вратите, а може би и в крайна сметка ще ги смените след още няколко години. Търпението при вашия първи избор определено си заслужава !

Планирате ли някакви други значими промени в къщата? Вратите до някаква степен са като килимите и другите довършителни щрихи – първо се правят всички други неща.

Само не забравяйте новите отвори за врати да са направени със стандартни размери, а след това се поставят подходящите модели. Това ще ви спести евентуалното им удряне и нащърбване, когато по други части на къщата се работи и се влачи оборудване навътре и навън.

Да открием какво ни харесва

Често хората, които може би не са мислили да правят промени, но са им харесали вратите в някое списание, онлайн сайт или в шоурум, са открили нещо, което те много им харесва. Този процес на вземане на решения обикновено няма нищо общо с бюджета или времето. Става въпрос за намиране на парите и отделяне на времето, за да се сменят вратите. Тези хора обикновено се оказват най-щастливите след края на ремонта. Това е така, защото те почти винаги са изненадани от резултата. Техният дом се чувства свеж и нов, благодарение на малко каприз!

Така че, кога е точното време да се променят вътрешните врати? Това зависи изцяло от вас!