Керамоти – магията на едно малко градче

Керамоти е красиво място за морска почивка, особено ценено от почитателите на спокойната атмосфера. Дълги години курортът остава засенчен от о.Тасос и хиляди туристи пътуват към популярната дестинация, без да подозират за рая, скрит на 30-тина минути път от острова.
Керамоти е разположен на малък полуостров, на 30 км югоизточно от Кавала. Плажът се състои от разкошните десет километра златисти пясъци, а водата е лазурно синя. Не случайно градчето неведнъж попада в класации за на-хубав плаж. Освен всичко останало, курортът е подходящ за малки деца, защото няма водовъртежи, дънни ями и внезапни дълбочини, благодарение на което е удостоен със син флаг за безопасност.
Керамоти притежава неповторимо обаяние, към което малко хора могат да останат безразлични. Градчето изобилства от очарователни къщурки, отрупани с красиви цветя и обградени с вечнозелени палми. Сутрините са спокойни и обогатени от аромата на пресни печива от местните пекарни, а вечерите изкусителни на апетитни ястия, идващи от автентичните за курорта таверни. Една от тях – “При братята”, е известна и като “българската кръчма”, защото не само нейните гости са българи, но и част от персонала на заведението, който винаги ще ви приеме усмихнато и топло.
Керамоти е съчетание на модерни удобства и почти недокосната природа. Курортът предлага забавление от различно естество и няма да ви остане време да скучаете. В близост се намират известни дестинации като о. Тасос, Кавала, р.Нестос и Ксанти. Районът от своя страна предлага възможности за конна езда, рафтинг, еко и екстремен туризъм, скално катерене и др. Керамоти само по себе си е рай за рибарите, тъй като риболовният сезон е активен целогодишно, а билет не се изисква.
Вашата почивка в Керамоти можете да прекарате във “Вила Екселсиор”, която е малък луксозно обзаведен комплекс, съставен от апартаменти с по три спални, чудесни за големи семейства или двойки. Осигурени са модерни удобства като цифрова телевизия Булсатком, Wi-Fi и др., както и цялостно домакинско оборудване.
В Керамоти всеки може да прекара своята незабравима ваканция. Курортът предлага условия както за спокойни морски дни, така и за бурни преживявания.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment