Кело кот гел за заличаване на белези

Кело кот е едно от ефикасните и иновативни средства за заличаване на белези. За разлика от повечето подобни силиконови кремове на пазара, формулировката на този гел е изключително уникална. Той не само заличава нови и пресни белези, но изключително много спомага третирането на старите и загрубели такива. Как става това? Чрез използването на нова и патентована формула, базирана на силикона. Като цяло силикона е съставката, която присъства в много кремове против белези, защото е доказано ефикасното му въздействие върху тях. Но повечето кремове на тази основа са ефикасни само в началната фаза на развитие и поява на белега. Така старите и загрубели белези, тези на поне няколко години не са по силите на тези стандартни силиконови кремове. Това, обаче не важи за силиконовия гел  Кело кот, препоръчван от редица специалисти в областта на дерматологията и естетиката дори.

За какво може да се използва силиконовия гел?

Като цяло причините за появата на един белег са доста разнообразни. От стандартните причини, като слънчево изгаряне, порязване, нараняване на кожата и други, та чак до по-сериозните причини, като операции, цезарово сечение, козметични пластики и други. Досадните белези от акне или тежка форма на шарка, тези от ухапвания на насекоми, също са причинители на редица белези. Най-често срещаните белези общо се категоризират на хипертрофични цикатрикси и такива с характера на келоиди. При едните разрасналата се съединителна тъкан, която покрива нараненото място, се образува над него във височина – това са хипертрофичните белези. При келоидите съединителната тъкан се разпростира около наранения кожен участък и преминава извън границата на нараняването.

Кело кот гел може да ви помогне при всички тези фактори за появата на белези и последващото им адекватно третиране. Той омекотява кожата в засегнатия участък и спомага за нейното изглаждане и премахване на грапавините. Освен това използван навреме, още в самото начало на поява на белега, предотвратява по-нататъшното разрастване на съединителната тъкан и загрубяването на кожата в засегнатия участък. Така зачервяването или обезцветяването при един белег е сведено до минимум и той много по-лесно бива повлиян да се заличи и премахне. Като цяло келоидите са характеризирани, като доброкачествени кожни образувания. Те биха могли да се появят дори в следствие на татуировка, пиърсинг или едно невинно пробиване на ушите. Те най-често се появяват в областта около ушите, по врата, лицето и кожата на гърдите. Освен естетичния вид на пациента, страда и комфорта му, защото тези образувания сърбят, болят и са чувствителна зона.

Кело кот успокоява, както келоидите, така и хипертрофичните белези. Той е така формулиран, че да облекчава болката и сърбежа, да предотвратява растежа на съединителна тъкан, да премахва зачервяването и обезцветяването и в крайна сметка за заличава с времето неприятното кожно образование или белег. Дерматолозите често препоръчват Кело кот, защото той е безболезненото, ефикасно и адекватно решение за борба с белезите. Оперативните интервенции, често пъти крият опасност за някои белези, както и лазерната терапия и лечението с кортикостероиди, затова най-безопасната алтернатива е именно силиконовия гел.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment