Къде можем да изперем килима си на добра цена?

Фирма за пране на килими и мокети в София цени Дом и семейство

Независимо къде предпочитате да изперете килима, у дома, в някоя автомивка или в специализирана фирма, вие със сигурност няма да похарчите много пари. Тази услуга като цяло не е скъпа. Единственият начин да похарчите една идея повече пари е да повикате фирмата у дома си.

Въпреки всичко, дори и това няма да ви излезе скъпо, като услугата е достъпна дори и за хора с доста ограничени възможности. И все пак, ако искате наистина да спестите възможно най-много средства, ето как можете да изперете подовите настилки на възможно най-ниска цена.

У дома

Винаги съществува възможността да изперем килимите си у дома и това несъмнено е най-евтината от всички опции. Това ви дава шанс да освежите дома си само на цената на някакъв специален или произволен препарат за пране на килими.

В един случай това е по-лесно, а в друг може да бъде по-голямо предизвикателство, но при всички случаи е напълно възможно и бихме могли спокойно да обмислим и тази възможност.

Ако живеем в къща бихме могли да изперем килима на двора. След самото изпиране без проблем можем да поставим килима на самия двор, където да изсъхне под влияние на свежия ветрец. Особено през летните месеци, това може да стане на броени часове.

Ако живеем в апартамент е малко по-трудно, но не е невъзможно. Там отново можем да се възползваме от по-топлите летни месеци, но не бива да забравяме и това да оставим прозорците отворени за да не се задържа тази влага вътре и да прави въздуха нетърпимо тежък и влажен.

Прането у дома е евтино, но то има един съществен недостатък. Ниската ефективност и това, че много от микробите, бактериите и вирусите, които могат да навредят на здравето ни всъщност не се се изпират и остават в килима.

В автомивка

Един от най-популярните начини за пране на килим е като го занесем на място в някоя автомивка. Макар, че това далеч не е основната услуга на тези места, в повечето случаи не само няма да ви откажат, но и ще ви свършат чудесна работа.

Освен това, ще ви струва и доста евтин, като в допълнение ще получите и доста високо ниво на услугата. Факт е, че повечето автомивки са доста добре специализирани в тази допълнителна услуга, така че можете да очаквате много качествено и задоволително почистване

Изборът на автомивка обаче си има и стоите недостатъци. Макар че там ще почистят текстилните ви подови настилки много добре, все пак не бива да забравяте и това, че по тези места няма достатъчно добри условия, на които съответния килим да се изсуши.

В повечето случаи той бива оставен в страни, където няма гаранция, че няма да се замърси отново още реди да сте си го взели у дома. Автомивките съвсем естествено биват посещавани от много голям брой автомобили, прахът и отделените газове от които лесно ще се набият в току що изпрания килим.

Не е нужно да припомняме, че текстилните тъкани са особено деликатни към прах и миризми когато са влажни. Ето защо не бива да се изненадвате ако взимайки килима си у дома, усетите, че миризмата на току що изпрано се смесва с неприятна миризма на автомобилно гориво и на мръсна улица.

Най-добрата опция – в специализирана фирма за пране на килими и мокети

Най-доброто решение, което можете да направите е да изберете фирма за професионално почистване на домове и офиси. Това ще ви излезе леко по-скъпо от прането у дома и от носенето в автомивка, но в пъти по-ефективно. Ако и килимите ви са по-специални, тогава не се замисляйте изобщо.

Повечето фирми предлагат две възможности. Първата е да дойдат във вашия дом и да изперат килима на място, а втората е да вземете вие сами подовите настилки и да ги отнесете за пране. Разбира се, от фирма до фирма има разлика и на някои места можете да откриете само едно от двете.

Малко по-скъпа опция е обикновено да получите услугата на място у дома, но не може да се отрече, че е тази опция е много по-удобна. Тя ще ви позволи да използвате времето за нещо друго, а фирмата ще се погрижи да получите желания резултат с възможно най-малко грижи за вас.

Ако занесете вие килима на място в специализирана фирма, тогава ще получите оптимален вариант, съчетаващ висок професионализъм, който е типичен за тези фирми (все пак това им е работата), но и добра цена.

Обикновено сумата се изчислява на квадратен метър и е наистина приемлива. Цената варира, но в повечето случаи няма да ви излезе по-скъпо от посещение на пицария или от едно кафе със семейството през уикенда, дори и ако става дума за по-голяма стая.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment