Какво трябва да знаем за коластрата

Коластрата напоследък е доста популярна сред любителите на здравословния начин на живот. Тя може да има редица позитивни ефекти върху човешкото тяло, но все пак преди да започнем приема на хранителни добавки с коластра, наше задължение е да се запознаем с този продукт.

  1. Какво представлява коластрата?

Коластрата се отделя от млечните жлези на женските бозайници. Тя е първата кърма, които се отделя единствено през първите 3 или 4 дни след раждането на малкото, след което спира и се замества от обикновената кърма.

Коластрата се отличава от обикновената кърма както по свойства, така и външно. Обикновено тя е е с по-тъмен цвят от обикновената кърма и дори изглежда жълта. Тя се отличава много и по своята консистенция, тъй като е видимо по-гъста от кърмата.

  1. Какво прави коластрата толкова ценна?

Коластрата се счита за най-полезната храна за човешкото тяло. Тя е изключително богата на антитела, които се прехвърлят в човешкия организъм след като малкото бебе се появи на бял свят.

Така чрез храната малкото същество получава имунитет от своята майка, което му помага да се справи по-добре с вирусите и бактериите, дебнещи в околната среда. В известна степен здравето на новороденото е свързано с коластрата, която то ще приеме веднага след раждането си.

  1. Коластрата подсилва човешкото тяло

Когато човек приема коластра под формата на хранителни добавки, той значително подсилва имунната си система. Коластрата е подходяща при най-различни заболявания, особено по време на грипни епидемии или в периоди, в които се разпространяват някакви други вирусни и респираторни инфекции.

Освен това обаче, коластрата подсилва целия организъм и подобрява работата на всички органи и системи. Освен че подсилва организма и му помага да надвие по-бързо и лесно вирусите и бактериите, коластрата помага на тялото да се справя и с различни гъбички и плесени, които ежедневно атакуват човешкото тяло.

  1. Коластрата е особено полезна за стомаха и червата

Коластрата съдържа съставки, които изключително много благоприятстват функцията на стомаха и червата. Тя балансира неговата работа, а някои учени се опитват да докажат, че коластрата може да се използва превантивно против рак на червата.

За сега в това отношение може да се каже, че коластрата е много често препоръчвана за укрепване на хора, които са преминали подобно лечение и сега се опитват да възстановят силите си.

  1. Коластрата подобрява настроението

Коластрата цялостно енергизира човешкото тяло и прави хората да се чувстват по-здрави и тонизирани. Физическото усещане за благоденствие несъмнено се предава и на емоционалното състояние на човека, действайки му в положителна насока.

Хората, които са приемали коластра като хранителна добавка, често споделят, че са усетили подобряване на емоционалното си състояние само след няколко дни.

  1. Коластрата не е лекарство

Много е важно да се знае, че коластрата не е лекарство. Тя е хранителна добавка, която има за цел да направи храненето на човека по-пълноценно и качествено. Коластрата може да се приема и от съвсем здрави хора, които имат за цел да се хранят пълноценно. Тя единствено ще ви помогне, но няма да ви навреди с нищо.

  1. За всеки човек ли са подходящи хранителните добавки с коластра?

Като цяло хранителните добавки с коластра са подходящи за всеки човек. Броят се на пръсти всички здравословни състояния, които по някаква причина не позволяват приема на коластра.

Ако имате някакви съмнения, вие бихте могли сами да попитате личния си лекар дали коластрата е подходяща за вас. Това ще ви накара да се почувствате по-спокойни и уверени, че правите това, което е необходимо за здравето си, но без да експериментирате.

  1. Кога не трябва да се приема коластра?

Както споменахме, има някои здравословни състояния, които не позволяват да се приема коластра. Едно от най-често споменаваните е ако имате алергия към мляко и млечни продукти. В такъв случай коластрата би била силно противопоказна.

9. Каква коластра се използва за хранителните добавки?

Коластрата, която се използва за създаването на хранителни добавки е основно от крави. Причината е, че хората имат много добра поносимост към млечните продукти от крави, в това число към млякото и коластрата на кравите, което ги прави много подходящи за целта.

  1. Какви са изискванията към коластрата?

За да бъде коластрата толкова полезна, колкото се предполага от науката, тя трябва да бъде добита в екологично чиста среда, в която на животните не са давани антибиотици и други подобни. Ако на една крава се дават антибиотици и други подобни, тя губи своята сила, защото всички нейни свойства ще бъдат неутрализирани.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment