Какво търсят потребителите, когато избират блиндирани врати?

Битовата престъпност расте с всеки изминал ден и тази тенденция е факт не само у нас, но и в повечето страни по света. Засегнати от проникване с взлом са както по-заможните хора, така и тези, които сме свикнали да наричаме ‘’Средна класа’’. Към момента най-доброто решение за отпор срещу крадците са охранителните системи в комбинация със здрава и надеждна врата. Все повече хора избират блиндирани врати за входа на своя имот, бил той жилище, офис или търговски обект, като изборът се определя от няколко важни критерия, които вратата трябва да покрива.

На кои основни критерии се обръща сериозно внимание?

При избор на блиндирани врати потребителите отделят специално внимание на няколко основни фактора. Когато даден модел ги покрива или поне покрива голяма част от основните изисквания, той обикновено печели надпреварата с останалите врати, предлагани от същия или друг търговец/производител. Ето и кои са критериите, на които една входна врата трябва да отговаря:

Заключващи механизми

Логично е това да бъде основният фактор, определящ избора на входна врата. Начинът, по който тя се заключва (и съответно отключва) показва нейната надеждност срещу нежелано проникване в имота. Различните модели използват различни заключващи системи, като при някои имаме двустранно заключване, а при други се стига до цели 8 заключващи точки. Най-често имаме съвкупност от активни и пасивни шипове, покриващи всяка част от крилото на вратата. Заключването може да става чрез една или няколко ключалки, като много често се добавя и вид електронна или електромеханична ключалка, свързана с алармено известителната система.

Устойчивост на покритието

В зависимост от това къде ще бъде монтирана вратата се определя и вида на външното ѝ покритие. Така например, входните врати на апартаментите могат да бъдат и с по-ниска степен на влаго и студозащита, докато тези, изложени на директното въздействие на атмосферни фактори като влага, силно слънце и минусови температури трябва да бъдат подсилени чрез специален защитен слой. Блиндираните врати са доста скъпи и едва ли някой е склонен да купува такава на всеки 3 – 5 години.

Топло и шумоизолация

Този критерий не се влияе особено от местонахождението на входната врата. Независимо дали вратата е в пряк контакт с външните фактори или не, тя трябва да пази топлината в помещенията и да не допуска шум и в двете посоки. Повечето хора не желаят съседите им да чуват какво става в техния дом, както и да чуват стъпките и глъчката в коридора на блока или на улицата. Към момента най-доброто решение е минералната каменна вата, която дава отлични резултати при изолиране на шума и външните температури.

Визия

Поставяме визията на блиндираната врата в дъното на класацията, макар че за повечето потребители тя е определящ фактор. Разбира се, основното предназначение на входната врата е да попречи на крадците да я отключат, но за самите собственици на имота е особено важно как ще изглежда тя, дали ще се вписва към останалата част от интериора и екстериора, когато е част от фасадата на сградата. Това, че една врата е по-масивна и сигурна не значи, че не може да бъде и красива. Естетическата стойност на един модел често повишава цената, но данните показват, че потребителите са склонни да я платят.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment