Какво се случва с тялото Ви при Паник атаки

паник атаки Здраве

Пристъпите на паника – или паник атаки – се характеризират най-вече с изключително силно изразен страх, че всеки момент ще се случи нещо ужасяващо. Те много често започват с чувство на безпокойство и след това се развиват в пълна и тотална паническа атака.

Симптомите на паник атаки могат да варират много от един човек до друг в зависимост от силата и внезапната им поява.

Много често срещани симптоми :

– Сърцебиене (чувство за бързо и нервно биене на сърцето, различно от нормалното)

– Недостиг на въздух – понякога много силен, до чувство на задушаване

– Болка или дискомфорт в гърдите

– Световъртеж, замаяност или нестабилност

– Гадене, стомашно разстройство или коремен дистрес

– Чувство на нереалност или откъснатост от самия себе си

– Страх от смърт, лудост, загуба на контрол

Паник атаките са все по-често срещано явление при все по-голяма група от хора навсякъде по света, особенно след последните години на пандемията Ковид 19. Изолацията като цяло не се отразява никак добре на никого и е предпоставка за появата на много заболявания на психичното здраве и би трябвало навреме да се потърси помощ от професионален психотерапевт при появата на още първите съмнения за поява на паник атаки. Те се случват, когато тялото на човек е в състояние на изключително силен страх и непрестанна тревожност. Симптомите на пристъпите на паника могат да варират от физически до психически в най-различни степени според задълбочеността на здравното състояние на човека.

Психотерапевт при паник атаки

Най-честите физически симптоми са болка в гърдите, замаяност, чувство на припадък, сърцебиене, хипервентилация, гадене или болки в стомаха. Психичните симптоми включват усещане за откъснатост от реалността или сякаш наистина полудявате.

Най-добрият начин за лечение на пристъпите на паника е да поговорите за това с психотерапевт и да разберете какво предизвиква вашата паническа атака, за да можете да ги избегнете в бъдеще. Той ще ви напътства и ще ви посъветва какви методи за лечение и превенция могат да ви бъдат от полза и на какви интервали от време е добре да се консултирате профилактично, за да намалите възможността за потворна поява на паник атаки.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment