Какво различно правят дамите със здрави и блестящи коси?

Ако се замислите реално ние сме това, което ядем… Хм, как да ви го перифразирам за косата…? А да, косата ни се превръща в това, в което й помагаме да се превърне!

Какво различно правят жените с красивите здрави коси? Някои от тях могат да бъдат безкрайно благодарни на гена си, който им е дал здрав и блестящ косъм, но много други дами съвсем сами превръщат кичурите си в нещо, достойно за възхищение. Ето и няколко неща, към които се придържат. Вие правите ли го?

Те не мият косата си всеки ден. Прекалено честото измиване на косата премахва защитния слой себум и това вече сме го коментирали в друга тема. Това изтощава косъма и той губи блясък и здравина. Освен това косата се омазнява още по-бързо и се получава затворен кръг, от който бягството е само едно – изтрайте още един ден без да си я миете. След няколко седмици ще видите резултатите.

Не си връзват косата на конска опашка постоянно. Придърпването и опъването на косата назад също изтощава косъма и води до цъфтящи краища. Вмъквам на същото място, че не връзват косата докато е още мокра. Обикновено това се прави когато бързаме или пък след тренировка в залата, но това ваше действие събира влагата на косата на едно място в задната част на главата, а това може освен да попречи на косата да се изсуши както трябва и да стои дълго влажна, така и да ви донесе здраво главоболие.

Посещават редовно фризьорските салони. Наясно сте с тази част, нали? Всъщност, може и да ви звучи логично, но ще се учудите колко много хора сядат на подстригване повече от два пъти в годината. Премахването на цъфтящите краища помага косата ви да изглежда по-здрава, а прическата – по-добре оформена.

Връщайки се на първото изречение от статията – тези момичета наистина внимават какво ядат. Здравословното хранене е от ключово значение не само за здравето на тялото, а и на косата ни. Само си представете колко красива и здрава коса можете да имате, ако сте на постоянни опустошителни диети, включващи храна, която ви стига за да вегетирате на този свят. Нормалното, здравословно хапване ще вдъхне живителни сили в косата ви.

Ползват качествени продукти. О да, това е повече от ясно. Не е нужно купуваната стока да е от най-скъпите в магазина, стига да е качествена. Винаги има компании, между които и много български, които на достъпни цени предлагат качествени продукти. Поменете, това също е храна за косата ви, т.е. трябва да е качествена.

Правят маски на косите си. При това ги правят минимум веднъж в месеца. Няма значение дали ще са домашни или закупени маски. Важното е подхранването на косата да е редовно, за да има резултат. Най-вероятно, като повечето жени, и вие третирате косата си със сешоари, преси, маши поне веднъж в седмицата. Включете в сметката вятъра, климатиците и слънцето, и ще разберете колко важно е да полагате редовни грижи за косата си да я подхранвате, за да ви разкрасява  така, както би ви се искало на вас.

Източник: http://elmaira.bg/

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment