Какво предстои след изработка на електронен магазин?

В последните няколко години се наблюдава бум на бизнеса в интернет и по-конкретно в областта на електронната търговия. Непрекъснато се появяват нови онлайн магазини, които предлагат различни продукти в различни ниши – затова е много важно добре да обмислите какво и на кого ще продавате. След като имате готов бизнес план и завършена изработка на онлайн магазин е нужно да се придържате към няколко основни точки, които са важни за бъдещето развитие на интернет бизнеса ви.

Тези крачки са следните:

1. Зареждане на електронния магазин с продукти – това се случва чрез качване на на име на продукта, негова снимка, описание, цена. Важно е и да се спомене по какъв начин може да се извърши заплащането на покупката, както и начинът, по който тя да бъде доставена. Тази информация е ключова при процеса на взимане на решение за покупка от потребителя.

2. Писане на оригинални описания на продуктите. Важно е всеки текст във вашия електронен магазин да е оригинален и да съдържа основните ключови думи, които да покажат вашият продукт пред потребителите, които търсят възможности за покупката му в итнернет търсачки като гугъл. В никакъв случай не се препоръчва копи-пейст на продуктови описания от уебсайтовете на производителите, защото това няма да се отрази добре на SEO оптимизацията.

3. Осигуряване на опции за плащане. Добре е да сте наясно с това какъв тип клиенти имате и да им предложите разплащателни опции, които са удобни за тях. Някои хора предпочитат да плащат поръчаните стоки с наложен платен на куриера, който им доставя поръчката, докато други предпочитат да заплатят цялата сметка онлайн. В случай, че вашите клиенти предпочитат онлайн плащането е добре да се обърнете към вашата банка за услуга виртуален ПОС терминал или  да инсталирате модул към разплащателната система на epay или Paypal.

След като се се погрижили за тези три точки и вече сте си създали определен ритъм на работа за поддръжка на онлайн магазина, е добре да започнете да мислите и върху по-дългосрочна стратегия, както и да планирате рекламна кампания, която да повиши посещенията в магазина си. Ако сте свършили всичко от т.1 до т. 3 правилно, то е въпрос на време повечето посещения да ви донесат и повече печалба.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment