Какво представляват лаптопите с два екрана

Част от конструкцията на лаптопа, е екрана да стои прибран, за да не се надраска или повреди. От известно време на пазара обаче има лаптопи, който имат два екрана, като единия е на горния капак на машината. Такъв клас лаптоп, определено спада към хибридни устройства. Добре, но за какво може да използвате подобно нещо? Всяка компания има определени функции на конкретния модел лаптоп с два екрана.

Максималният брой, който сме виждали е 6, но това, за което най-много е важно е споделянето на информация. Един много прост пример и в който съм убеден, че сте попадали, когато искате да покажете нещо на лаптопа си на човека, който стой срещу вас или под някакъв неудобен ъгъл. Точно такава е и идеята на тези хибридни лаптопи.

Друг пример, който познавате от таблетите. Вероятно сте виждали или дори имате калъф за таблет (ако имате таблет) от тези, който се чупят на определено място, за да станат като поставка, за да виждате по-добре екрана. Но това повдига въпроса — няма ли по-голям шанс за повреда на втория екран? Естествено, че има. Какви са вариантите — да го надраскате с ключовете си, ако ги оставите отгоре или да си оставяте чашата на капака на лаптопа.

Но за какво би ви бил такъв лаптоп? Може би, единствената причина е в бизнес срещите. Сядате на масата и показвате графиките на проекта ви, но това трябва да е на малка маса, защото иначе при голяма такава, нищо няма да се вижда. Но полезността му стига до тук. Ако си купите такъв лаптоп за всекидневна работа, вероятно втория екран ще понесе много щети, ще го ползвате рядко, понеже няма да има на кого толкова да споделяте информацията и ще ви консумира още ток. Вероятно е предвидено за това, но все пак. Втори екран на лаптоп е по-скоро глезотия от колкото нещо за всекидневието. Винаги внимавайте щом си взимате лаптоп.

Ако имате нужда от помощ при избора на преносим компютър, отговарящ на нуждите ви, най-добре се консултирайте със специалист от тази област, като например тези от Toplaptop.bg. Не нужно да разбирате от всичко, за да получите най-доброто.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment