Какво е нужно за една камина на дърва с въздушна риза?

Камините с въздушна риза са много добър избор за отопление безспорно. Те придават несравним уют, какъвто може би сме виждали само по игралните филми. Но каква е разликата на камините с въздушна риза от камините с водна риза?

На първо място няма тръби, които да окомплектоват цялата къща. Това което е необходимо за качествено отопление с камина с въздушна риза е наличие на качествени димоотводи. Задължително е димоотводите да са от неръждаема стомана, а най-добрите от тях имат наличие и на каменна вата.

За въздушната риза ще е необходим и най-важният елемент – мощен вентилатор, способен да отопли цялата квадратура на жилището. Понякога хората решават да пестят от цената на вентилатори, но това е много грешен подход. Все едно да се пести от покупка на евтини и ниско качествени накладки и гуми за автомобила.

За самото изграждане на камината с въздушна риза е добре да се използва вата и гипсокартон, задължително пожароустойчив и фолио разбира се. И не на последно място – необходимо е да имате дърва, като най-ефективно нацепените дърва са с дължина около 50 см и диаметър – от 5-6 см до 15-20 см. Може да се допитате до специалист дали е необходимо да използвате и екобрикети, тъй като в повечето случай те се препоръчват за най-студените зимни дни.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment