Какво да сътворите с мебелите, когато сте поръчали други чисто нови? Някои страхотни възможности

Източник: mymovingreviews

Пренасянето на големи и тежки мебели из цялата страна рядко си струва неприятностите. Но какво е редно да правите с тях, когато се местите в нов дом? Или ви ги доставят чисто нови от шоурума или фабриката? За късмет имате положителни варианти да премахнете старата мебелировка, преди да се изнесете.

Ето как да се справите стях, преди да пристигне новата мека мебел.

Преместването в нов дом често се разглежда като шанс да започнете с ново разпределение: нов квартал, нова къща, нова работа…

Естествено е да искате нови неща и в новия си дом.

Но какво ще правите със старите си вещи, ако купите ново обзавеждане за новото си място? Особено обемистите предмети, като мебели и уреди? Когато става въпрос за нежелани мебели, имате няколко добри възможности – продайте ги или ги подарете на някой, който има нужда от тях.

Ако обаче не можете да намерите никого, който да вземе старите ви части преди деня на преместването, може да се наложи да ги изхвърлите, и дори да платите, за да ги извозите до сметището. И така, какво да правим със старите мебели, когато пристигнат новите?

Как да се отървете от тях лесно и ефективно?

Ето някои страхотни варианта, когато не сте сигурни какво да правите със старите мебели, а сте закупили нови:

1. Направете подвижна разпродажба

Няма по-добро време да разчистите дома си и да прочистите вещите си, колкото по-малко артикули имате за преместване, толкова по-лесно и по-евтино ще бъде (опаковането, товаренето и разтоварването ще изисква по-малко време и усилия. Вашия багаж ще тежи по-малко и ще се побере в по-малък камион).

И няма по-добър начин да се отървете от нещата, които не искате да запазите, от това да ги продадете на гаражна разпродажба, не само ще ги махнете и освободите място, но и ще сложите малко допълнителни пари джоба си.

Така че, ако имате достатъчно време и много нещица за продажба освен старите си мебели, разпродажбата е най-добрият ви начин, просто не забравяйте да я организирате правилно, да я рекламирате добре и да направите събитието привлекателно: Изберете подходящо време за провеждане на вашата гаражна разпродажба, слънчева събота през първия уикенд от месеца е доказано най-доброто време за успешна разпродажба в двора;

Разпространете новината наоколо – кажете на вашите приятели, съседи и колеги за предстоящата разпродажба, споделете подробности за вашата гаражна разпродажба в социалните мрежи, поставете реклама в местния вестник и поставете големи знаци и плакати на стратегически места в квартала ( както и на натоварени пътища в близост) няколко дни преди продажбата.

Подгответе мебелите си за продажба – почистете ги добре и ги направете максимално представителни. Премахнете всякакви препятствия и потенциални опасности от имота си, закачете балони наоколо, пуснете музика, използвайте цветни знаци и етикети и т.н.

Определете разумни цени за вашите стари мебели и предложете добри изгодни сделки, предлагайте отстъпки за закупуване на цели комплекти мебели, по-ниска цена за втора употреба (и дори по-ниска за трета), оферти в последната минута за мебели, които нямате търпение да получите отървавам спродадете.

Помислете дали да не предлагате някои по-малки артикули безплатно (или на много ниска цена) на хора, които купуват по-големи и по-скъпи мебели (някои от книгите, които не носите в новия си дом на човека, който е купил вашата библиотека, комплект чинии или чаши на този, който е закупил вашия шкаф и т.н.) Бъдете готови да преговаряте за цените, вашата цел е да се отървете и пренесете, и накрая доставите мебелите с камион.

2. Продайте вашите мебели онлайн

Източник: mymovingreviews.com

Провеждането на гаражна разпродажба може да е най-добрият начин за продажба на мебели, но ако нямате време, енергия или ресурси да организирате разпродажба в двора преди деня, тогава продажбата на вашите мебели онлайн е следващата ви най-добра опция.

Има много сайтове и приложения, които могат да ви помогнат да продадете нежеланите си артикули на заинтересовани купувачи, с малко усилия можете не само да се отървете, но и да ги превърнете в свежи пари.

Почистете мебелите, които възнамерявате да продавате в интернет, използвайте лак за мебели върху дървени части, вакуумни тапицерии, петна и т.н. Също така е препоръчително внимателно да прегледате артикулите и да коригирате всички незначителни проблеми, които откриете. Затегнете разхлабените винтове, сменете ръждясали или повредени части и др.

Направете снимки с висока разделителна способност на вашите почистени мебели от няколко различни ъгъла. Снимайте от  близък кадър всички недостатъци или повреди, за да покажете, че сте честен и надежден продавач.

Ценете предметите си: Проучете колко струват подобни мебели втора употреба във вашия град и предложете реалистични цени на старите си неща. (Можете да зададете малко по-ниска цена, за да увеличите шансовете си за бърза продажба на мебелите или да опитате да ги продадете на малко по-висока цена, ако са в отлично състояние).

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment