Какво да направите, когато искате да преместите дома си, а вашият съпруг не иска?

Как да се договорите със съпруга си, дали да преместите дома си или не?

Независимо дали са ви предложили доходоносна позиция в друг град или смятате, че определено място е убежището на вашите мечти. Може да имате основателна причина да си смените настоящия адрес. Вашият партньор (или съпруг) обаче може да не се чувства по същия начин относно такава голяма стъпка в общия ви живот. Страхът от неизвестното, нежеланието да се разделим със семейството и приятелите и безпокойството от промяната са мощни фактори.

Подобно нежелание да се излезе от зоната на комфорт и смело да се поемат рисковете обаче може да доведе до много пропуснати възможности. И така, какво трябва да се направи , когато единият съпруг иска да се премести, а другият не иска ?

Претеглете плюсовете и минусите на евентуално преместване


За да убедите своя съпруг в ползите, които евентуалното преместване ще донесе в живота ви, първо трябва да сте сигурни, че наистина ще си струва усилията. Помислете за следните решаващи фактори:

1) Финансови предимства – разберете дали животът ви наистина ще се подобри след преместването:

Ще получите ли значителен финансов тласък в резултат на по-висок доход?
Ще имате ли шанс да напреднете в кариерата си и да подобрите своите умения?
Има ли подходящи възможности за кариера?
Достъпни ли са разходите за живот в новия ви град?
Какви са вашите възможности за жилище?


2) Налични възможности – разберете какви възможности може да предложи вашият нов град.

Ще бъде ли новата среда полезна за вашите деца (ако има такива) по отношение на безопасност, образование, хоби, нови приятелства?
Има ли много възможности за забавление, спортни и музикални събития, зелени площи?


3) Проблеми с преместването – разберете колко труден ще бъде действителният процес на преместване на дома.

Можете ли да намерите достъпен нов дом в безопасен?
Ще можете ли да покриете всички разходи, свързани с преместването?
Имате ли организационните умения и необходимото ноу-хау?


4) Сантиментални фактори – разберете дали вие и вашето семейство ще можете да приемете промяната по положителен начин:

Времето в района харесва ли ви?
Съвместим ли е начинът на живот?
Ще успеете ли лесно да се приспособите към новата среда и да намерите нови приятели?
Колко ще съжалявате за нещата, които оставяте след себе си?
Като цяло, ако изглежда, че ще спечелите повече, отколкото ще загубите, като се преместите, можете смело да продължите с плановете си.

Обсъдете проблема надълго и нашироко.


След като стигнете до заключението, че преместването на дома е най-добрият начин за действие при настоящите обстоятелства. Трябва да поговорите със съпруга/та си за вашите чувства, нужди и очаквания за промяната. Когато обсъждате предложената промяна, и двамата ще получите ясна представа за проблемите и възможните решения.

Обяснете ситуацията и поискайте мнението на партньора си.
Покажете съпричастност и уведомете съпруга си, че разбирате колко много ще трябва да пожертва. Намерете нещо конкретно, което вашият съпруг най-вероятно ще хареса в новото място.


Съгласете се на компромис


Ако вашият съпруг не иска да се премести въпреки вероятните предимства, помислете за компромис – предложете временно преместване на дома. Дайте под наем настоящото си жилище и се изнесете в избрания от вас град за определен период от време. Ако вашият партньор все още не се чувства комфортно в новата среда, връщането във вашия „сладък дом“ все още може да е правилното нещо.

Посетете потенциалния си нов град, преди да вземете окончателно решение


Препоръчително е предварително да проучите добре мястото, където възнамерявате да се преместите – използвайте интернет. Въпреки това, най-доброто нещо, което можете да направите при тези обстоятелства, е физически да изследвате града заедно със съпруга/та си.

Разгледайте къщи за продажба, разгледайте местните училища, посетете фермерски пазар, вечеряйте в хубав семеен ресторант. Това ще помогне да вземате по-добри решения за новия си живот и ще успокоите страховете на партньора си.


Организирайте безпроблемно преместване на дома


Без съмнение голямата караница, свързана с процеса на преместване на дома, е една от основните причини, поради които вашият съпруг не желае да смени локацията. Ако планирате достатъчно добре всеки етап от начинанието, половинката ви със сигурност ще приеме промяната. Така че започнете подготовката възможно най-рано и се уверете, че:

Намерете надеждни хамалски услуги София, които да се справят с вашето преместване.
Погрижете се за всички необходими документи.
Сортирайте и опаковайте вещите си.
Намерете време и начин да се сбогувате подобаващо с всички специални хора и любими места, които ще оставите зад гърба си.
Важното е да уважавате мнението и чувствата на другия, да споделяте очакванията и страховете си и да взимате всички важни решения заедно.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment