Какви са предимствата на диодна лазерна епилация в сравнение с другите лазерни процедури?

Диодната лазерна епилация представлява неинвазивна лазерна процедура, която използва съвременно устройство за премахване на нежеланото окосмяване по всички части на тялото. Тя е клинично одобрен метод и набира все по-голяма популярност заради перманентното премахване на окосмяването, което не се предлага от никакво друго оборудване или методи.
Лазерната светлина, генерирана в диодно лазерната машина за епилация е с фиксирана дължина на вълната и е насочена към меланиновия пигмент, присъстващ в косъма и фоликула му. Температурата на повърхността е значително намалена, за да се избегне всякакъв вид термично нараняване, когато корените на косъма навлизат в епидермиса.

Как работи машината за диодна лазерна епилация?

С помощта на диодната лазарна епилация се отстраняват космите и техните корени в конкретно третираната област. Диодният апарат Elysion Pro се състои от охлаждаща сонда и лазарен светлинен лъч, който първо прониква в косъма и едновременно с това премахва неговия фоликул. Охлаждащата сонда намалява повърхностната температура по време на процедурата, за да се предотврати термично увреждане на кожата.
По време на първата сесия по-голяма част от космените фоликули излизат с приложения гел. Космите, които остават в третираната област, автоматично падат от една до две седмици след нея. По този начин диодната лазерна епилация насочена към космените фоликули, елиминира космите от корените до върха.

Какви са предимствата на диодната лазерна епилация пред други терапии за епилация?

 1. Работи по-бързо
  Светлинният лъч на диодно лазерния апарат Elysion Pro е насочен към стотици косми и отнема само десет минути те да бъдат премахнати от лицето и около половин час за по-големите области. Това прави диодната лазерна епилация най-бързият метод за отстраняване на нежеланото окосмяване.
 2. По-малък брой сесии
  Тъй като диодно лазерния апарат Elysion Pro може да се насочи към определен брой фоликули по едно и също време, това води до намаляване броя на сесиите за извършване на процедурата. Имайте предвид обаче, че броя на сесиите зависи и от цвета на вашата коса и от областта, която се третира.
 3. Безболезнена процедура
  Тя е абсолютно безболезнена, с изключение на някои усещания за изтръпване, при някои пациенти, ако лазерният лъч е насочен към някои по-чувствителни зони.
 4. Постоянен метод за премахване на нежеланото окосмяване
  Диодно лазерната епилация е метод за постоянно отстраняване на нежеланото окосмяване по лицето и други части от тялото. Приложима е и при двата пола, като процедурата е подходяща за всички видове фото кожа, – от светли до тъмни.

Защо диодната лазерна епилация е най-добрият метод сред видовете лазерни епилации?

Апаратът, с която се извършва диодната лазерна епилация има по-голяма дължина на светлинната вълна и работата с него е много по-контролиран и защитен. Това се дължи на факта, че диодният лазер прониква по-дълбоко в кожата. Така по-лесно се въздейства дори върху съвсем дребните космени фоликули и затова процедурата има по-голяма ефективност.

В заключение:
Има различни методи за лазерно отстраняване на нежеланото окосмяване, но изборът между тях е разликата от безболезнена безупречна епилация и болезнена. Видовете лазерни процедури и техния случаен избор може да доведе до изгаряния, болка, обезцветяване или белези в някои екстремни случаи.
А диодната лазерна епилация е най-добрият метод за отстраняване на нежеланото окосмяване, тъй като е безболезнена и по-бърза, а резултатите от нея са дълготрайни. Изисква по-малко сесии и е подходяща за всички части на тялото и типове кожа, като при жените, така и при мъжете. След като изброихме всички нейни предимства в заключение можем да кажем, че този вид епилация е най-правилният и удовлетворителен избор, който можете да направите. За това не губете повече време, а си запазете час за диодна лазерна епилация в Wave Estetic Center в Стара Загора.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment