Какви интериорни врати да изберем?

idoors     Обзавеждането на жилището ни определя как ще изглеждаме пред хората, които ни идват на гости. Моят дом е моята крепост – до болка позната сентенция, но не можем да живеем изолирано от хората. Домът ни трябва да е уютен, подреден и с добро съчетание на детайлите и цветовете. Всеки се стреми към най-доброто. Отделете нужното внимание и на жилището си!

Всеки би желал да се наслаждава на комфорт в дома си. До голяма степен той се дължи и на правилния подбор на интериорни врати. Днес в търговската мрежа има много модели с различни цветове, материали, варианти – обикновени, двойни, хармоника, плъзгащи.

Преди да си изберем вида, трябва да решим от какъв материал искаме да е изработена вратата. В магазините се продават врати от всякакъв материал – стъклени, PVC, MDF, дървени и др. Възможностите са много. Вие трябва да прецените, коя ще е подходяща за вашия интериор.

Друг важен момент е да имаме представа какво е мястото, с което разполагате за вратата и цвета, който е подходящ за съчетание с интериора. Това не е маловажно, защото вратата трябва да е съчетана с останалите детайли. Когато тръгнем към магазина да избираме своята врата, трябва да имам необходимата информация, а да можем да направим правилната покупка. Трябва да знаем размерите на вратата – ширина и дължина. Търсенето можете да направите и през Интернет. Почти всяка уважаваща себе си търговска фирма има сайт, на който е публикуван целия асортимент от интериорни врати, които се предлагат. Така бихте могли да си спестите доста време и усилия при избора.

Кой вариант интериорна врата да изберем?

Стандартни врати

Такива врати се продават във всички специализирани магазини. Те имат стандартни размери. Подходящи са за почти всички жилища и няма да се налага допълнително къртене. Тези врати са безфалцови, т.е. могат да се отварят навсякъде- навън/навътре и наляво/надясно.

PVC врати

Тези врати могат да се монтират, освен в банята, и във всички останали помещения на дома. Продават се в различни цветове, което помага за доброто им съчетание с дограмата и подовата настилка.

Плъзгащи врати

Този вид врати е много удобен за отделяне на едно помещение от друго. Избягва се изграждането на допълнителни стени и заграждения. Можете да направите две стаи в едно помещение. Тези врати са подходящи за малки помещения, защото пестят много място.

Тип „Хармоника“

Позволяват бързото разделяне на помещението, когато е необходимо и същевременно бързо освобождаване на място. Така всеки един член на семейството може да получи желаното усамотение, без да се налага да има собствена обособена стая.

Голямото разнообразие от модели интериорни врати на пазара определя и достъпните им цени. Не губете време в излишно реновиране на старите интериорни врати, а си купете нови! Те ще ви служат дълго време. Старите най-вероятно вече не са модерни, а и не са толкова здрави, колкото актуалните модели.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment