Как вредим на кожата си ежедневно

В тази статия ще обърнем малко внимание на грешките, които несъзнателно правим всеки ден и с тях вредим на кожата си. Всеки от нас „пропуска“ да обърне внимание на някои дребни навици, които правим несъзнателно в ежедневието, но във времето не се отразяват добре на нас. В днешно време ежедневието ни е толкова натоварено и динамично, че не ни остава време да погледнем себе си и да се замислим върху нашите навици. Механично се гримираме сутрин: без да се поглеждаме си слагаме червило, спирала, ръката ни знае вече всички движения за нанасянето на очната линия и всичко това, защото ни липсва един единствен фактор- време. Оскъдното време сутрин едва ни стига да направим сутрешния си тоалет, да изпием две глътки кафе и да се приведем в ред. Средно всяка жена сутрин отделя не повече от 15 минути пред огледалото, защото повече ни ѝ остават. Вечер след работа, уморени и все още под напрежение също правим грешки, които вредят на кожата ни. Кои са те? Обърнете внимание на някои от тях и се замислете дали и Вие правите това вкъщи.

Не си почиствате грима преди лягане? Лошо- много лошо. По този начин целият прах и мръсотия, които са се насъбрали и попили в порите Ви през деня замърсяват кожата Ви и тя не може да диша. В резултат на това могат да се получат много кожни раздразнения и обриви, както и мръсни комедони. Почистването на грима всяка вечер преди лягане е задължително. Отнема две минути, но ще си спестите много проблеми на кожата, ако го правите редовно. Аз лично използвам мицеларна вода или почистващо мляко, защото ми е по- лесно и си премахвам грима изключително бързо.

Не оставяте ноктите си без лак? Много голяма част от жените правят това. Да си с винаги добре поддържан маникюр е хубаво, особено ако си жена, но хубавият маникюр съвсем не означава лакирани нокти. Той се състои от добре оформена нокътна плочка и кутикула, както и от добре поддържани здрави нокти. Но, за да бъдат здрави ноктите Ви от време на време трябва да си почиват от химията, която има нанасяте. Особено, ако поддържате ноктопластика или гел лак, трябва да се почива редовно между процедурите. В противен случай нарушавате структурата на нокътната плочка и е възможно тя да започне да се дели, цепи или чупи. Затова, щадете ноктите си, за да бъдат красиви и от време на време им давайте „почивка“.

Пръскате парфюм директно върху кожата си? Внимавайте, понякога ако кожата е чувствителна, не се знае от коя съставка на парфюма можете да получите алергична реакция и да се обринете. В такъм случай, това определено ще се превърне от любимия Ви парфюм, в този който най- много мразите. Купувайте си Винаги маркови парфюми, за да си спестите много от кожните раздразнения, които можете да получите от останалите фалшификати. Съхранявайте ги на тъмно и хладно място, за да запазите живота им по- дълъг и да се наслаждавате на любимия си аромат до последната му капка.

Претривате ли косата си с хавлия? Излизате от банята и косата Ви е мокра завита в туку що изпраната Ви хавлия. За съжаление обаче, отново бързате за работа и нямате време да се сушите, а не можете да излезете от вкъщи в този вид. При тези ситуации повечето дамо, които имат дълги и гъсти коси решават да си „помогнат“ с хавлията и започват да търкат сулбо косата си с нея, за да попие тя по- добре и да отнеме голяма част от влагата. Това е една огромна грешка. По този начин не само вредите на косата си, но и Вие я накъсвате. В следствие на това тя започва да „цъфти“. Вие нарушавате структурата на косъма и той започва да се дели. При тази ситуация дори и да използвате най- хубавите шампоани, маски, балсами и кристали нищо няма да Ви спаси. С хавлията и косата трябва да се подхожда нейно. Косата се попива в хавлията и това трябва да бъде единствения начин и единствената идея за това да я завивате в нея. Останалото го върши сешуарът, като разбира се не трябва да изпичате косата с него и да отнемате 100 процента от нейната влага. Трябва да оставите мъничко влага в нея, за да поддържа еластичността на косъма и здравия му лъскав вид.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment