Как се премества пералня от хамали София?

хамали софия Дом и семейство

На всеки рано или късно се налага да се премести – било то смяна на квартира или покупка на жилище. Това е нещо нормално и следователно на новото си място ще имате нужда от уредите си, а в това число влиза и пералнята. В следващите редове ние хамали София ще ви дадем ценни съвети, с които да го направите безопасно и по най-добрият начин.

Източване на водата

Дори да не сте ползвали скоро пералнята, то със сигурност е останала малко вода в маркуча, водещ към шахтата и водната помпа. Просто, след като свалите маркуча, го оставете да се източи цялата вода.

Ако ще транспортирате пералнята в изправено положение, то това може да не е необходимо. Все пак, няма да е особено приятно на хората, които преместват пералнята, да им капе вода по краката или пък да се мотаят маркучи, които могат да се настъпят и по този начин да стане злополука.

В допълнение към това може да развиете всички маркучи и да ги поставите в пералнята. Уверете се, че гумените уплътнители не изпадат. След като сте приключили с източването и на дренажния маркуч, то го закрепете за пералнята, така че да не пада. Уверете се, че щепселът и захранващият кабел са добре закрепени и няма да падат по време на пренасянето.

Опаковане на пералнята

За да пренесете пералнята, то може да направите транспортна опаковката. Това може да е оригиналната кутия на пералнята, но едва ли я пазите. В този случай можете да махнете капака и да сложите чаршафи, които да омекотят ударите на барабана. Не забравяйте да ги махнете, преди да включите пералнята.

По-лесен вариант е да попитате вашата транспортна фирма за пренасяне за подходяща опаковка. Ние от хамали София ще се справим с опаковането, така че да се намали триенето и удрянето по време на път. След като натоварим пералнята, тя ще бъде напълно обезопасена и няма да се нарани по пътя. Също така, ще можете лесно да я разопаковате на новото място или можем да го направим вместо вас.

Превозване на пералнята

Хубаво е пералнята да се транспортира в изправено положение. Ако нямате възможност за това, то я поставете по гръб. Във втория случай от изключителна важност е пералнята да бъде източена от вода максимално, за да няма намокряне на електрическите части и да се получи късо съединение, което би било по-скъпо за ремонтиране.

Хамали София ще пренесат максимално безопасно и няма да има никакви наранявания. В нашия камион тя ще бъде максимално обезопасена и далеч от неща, които биха я наранили или пък би се ударила в тях.

Как се повдига и носи пералня?

Все пак това е тежък уред и за него ще са ви нужни двама души. Единият трябва да бъде опората, а вторият да бута. Ако ще сте отгоре, то трябва да хванете отстрани пералнята и да я издърпате нагоре.

Ако пък сте този, който ще е отдолу, то след като сте наклонили пералнята – повдигнете я. Оставете я на колената си и дръжте ръцете си под 45 градуса. Задължително носете ръкавици, които да ви осигурят допълнителна стабилност.

Ако ще качвате пералнята нагоре, то горният човек определя темпото, същото е и ако ще я смъкнете в приземен етаж. Важно е да работите в синхрон, за да избегне контузии и други неприятни усещания.

Все пак, има много по-лесен начин да пренесете пералнята си и да я поставите на желаното място – хамали София. Ние сме професионалисти и всички стъпки, които изброихме до тук, за нас за отработени движения и с лекота ги правим. Сами можете да се убедите в професионализма ни, когато прочетете мненията на доволните ни клиенти. Свържете се с нас, за да уточним всички детайли и да получите оферта и да започнем работа. Очакваме ви!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment