Как се отваря разклонителна кутия?

Разклонителната кутия съдържа връзки, които позволяват на кабелните компании да дадат една линия до много сгради. В зависимост от целите, за които се използват разклонителните кутии, могат да бъдат с различни размери. Малките служат на собствениците на домове, които не искат много кабели в дома си. Големите разклонителни кутии често могат да се видят на улиците. Достигането до вътрешността на кутията позволява да се затегнат разхлабени проводници, да се констатира проблем или да се направи инспекция на състоянието.

 

Причини за отварянето на разклонителните кутии

Собствениците на домове, които разполагат с разклонителна кутия, трябва да знаят за метода на отварянето ѝ. Често се случва устройството да бъде повредено, заради ежедневната ни дейност. Разклонителната кутия е устройство, което е предпазено от пластмасова обвивка в класическия случай. По-големите представители на устройството могат да имат и метална обвивка. Обикновено в домовете се намират разклонителни кутии от пластмаса. При чистенето обвивката ѝ може да бъде наранена. В зависимост от това къде е монтирана кутията, тя може да бъде настъпана. В случай, че се намира на стена, може да бъде наранена при местене на мебели.

В такива ситуации може единствено да се наложи потребителите да се снабдят с лепило, което съдържа епоксидна смола. По този начин те могат да залепят пукнатините, които се намират на повърхността на кутията. Това ще предпази електрическата верига от навлизане на вода и влага. Изключително важно е потребителите да наблюдават разклонителната кутия за възникнали нередности. Все пак понякога се появяват проблеми, които изискват по-сериозна диагностика. Поради тази причина е важно да се намери начин, по който устройството се отваря.

Какво е необходимо?

Проектът по отварянето на разклонителната кутия може да се извърши в домашни условия. Това означава, че трябва да се вземат необходимите мерки за сигурността на потребителите. При работа с високо волтово електричество захранването трябва да се изключва. Това се прави от контролното табло. Изключва се централния бушон. Освен това, добре е потребителите да имат предпазни ръкавици, както и уред за срязване на кабели.

Какви са конкретните действия?

Локализирайте малка метална пластина, която се намира на повърхността на разклонителната кутия. В повечето случаи тя е по-малка от сантиметър. Всъщност това е ключалка. Използвайте ключа, за да я отключите. Често тези ключалки могат да се отключат с инструменти. Притиснете, докато почувствате, че може те да завъртите ключалката. В случай, че не можете да завъртите в едната поска, можете да опитате в другата. Това е една от особеностите на разклонителните кутии, с които можете да се сблъскате.

Премахнете ключалката, това ще ви даде възможност да премахнете предния панел на кутията. Имайте предвид, че някои от разклонителните кутии изискват да се повдигне и тогава да се дръпне навън. Потребителите могат да огледат вътрешността на кутията за разхлабени проводници. Това е един от най-често срещаните проблеми, които причиняват прекъсвания на веригата или трепвания. В случай, че проблемът е по-сериозен, потребителите трябва да се обърнат към специалисти, които да разрешат проблема. Може да се наложи смяната на цялата кутия, което трябва да се направи от специалист. Идентификацията на проблема е всичко, което потребителят трябва да направи в тази ситуация.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment