Как се инсталират климатици

Преди да се запътите към магазина за климатици, проучете фирмите на пазара.

Уверете се, че сте измерили вътрешните прозорци, преди да пазарувате, както и обема на помещенията. Чрез някои модели климатици от фирмата по монтаж и профилактика на климатици могат веднага да дадат насока кои модели са подходящи за вашето жилище.

Под внимание се взема и изложение на дома и стаите, в които ще бъдат монтирани климатичните тела. Всичко това се прави, с цел максимална ефективност на климатика на по-късен етап и в режим на работа.

Съществуват преносими типове климатици, които са улеснение за хората, които временно обитават даден дом или такива, които предвиждат скорошен ремонт. За останалите случаи се препоръчва монтаж на климатици със сплит системи.

С прозоречният тип климатик се дават възможност за по-херметично и сигурно закрепване. Повечето прозорци и модели могат да бъдат пригодени в монтаж и чрез стена. Това е споходено с добавяне на рамка за подпомагане и засилване на тялото. Макар големите единици, да изискват професионален монтаж, те могат да бъдат инсталирани от удобно и от един майстор.

Преносимите модели климатици са автономни, самостоятелни единици. Повечето от тях имат колела, така че могат да сменят помещението или да отопляват няколко в рамките на определено време. Такива климатици най-често са придружени от голям, гъвкав маркуч, който е прикрепен към един прозорец и през него изтича горещ въздух. Въпреки, че уредите са по-скъпи, отколкото прозоречните, те са много по-лесни за инсталиране и практическа заради тяхната преносимост.

Днес повечето фирми за климатични тела предлагат безплатен монтаж, а към някои от моделите такъв е включен в общата цена на климатика. Профилактиките се извършват отново от екипа по монтаж и продажба на климатици, а задължителната годишна профилактика се заплаща в минимални стойности. Последната е важна не само, заради безпроблемната работа на устройството, но и заради няколко годишната гаранция, която е включена в договора за покупка.

От фирма по монтаж и продажба на климатици се предлагат и допълнителни услуги като демонтаж на стар климатик и ремонтни работи. Това са индивидуалности, които трябва да се уточнят на място със самият представител за климатични тела.

Като бонус за демонтаж някои фирми предлагат изземване на старото климатично тяло вместо заплащане стойността по свалянето на такова. С това ангажимента на собственика по рационалното му изхвърляне отпада и се пести време.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment