Как можем да сме сигурни, че даден парфюм е оригинален?

Най- големият риск при поръчката на парфюми от онлайн парфюмерия в България е, дали няма да се набутаме с някой фалшив парфюм, който не е оригинален, или ще получим напълно оригинален продукт. При наличието на толкова сайтове, които злоупотребяват с доверието на клиентите и лъжат хората, че продават маркови парфюми, не е чудно това, че хората се интересуват първо дали ще получат това, което са заплатили, а не пазарят на сляпо. Най- големи съмнения клиентите имат, когато цената на парфюма е много по- ниска, от тази на останалите парфюмерии, или пък, ако продуктът е на промоция и цената му отново е нереално ниска. По този повод тук ще Ви представим няколко начина, по които да се уверите, че продуктът който поръчвате е 100% оригинален и Вие заплащате за наистина качествен продукт.

На първо място обърнете внимание на опаковката. Ако на опаковката има правописни или граматически грешки това е със сигурност фалшификат, но не и оригинален парфюм. Грешки в съдържанието на продукта също могат да Ви подскажат, че не става въпрос за марков парфюм, а за имитация. Освен това, опаковката трябва да е покрита в безцветен целофан, който да я обгръща и запечатва. Ако липсва такъв или пък е оцветен, набръчкан или смачкан, тогава може да се усъмните, че може би парфюмът е фалшификат. Разбира се, имайте предвид, че повечето онлайн парфюмерии работят с куриерски фирми, така че при доставка е възможно да се наруши цялостта на целофана, което не означава че парфюмът не е марков.

Течността на парфюма е втория признак, по който можете да се уверите в оригиналността му. Течността трябва да е абсолютно прозрачна- без да има в нея утайки или балончета или някакви други разлики в нюансите. Освен това както знаете състава на парфюма се дели на много пластове- глава сърце и база, които се усещат един след друг. Докато в парфюма менте не можете да откриете тази многопластовост.

Можете да проверите по т. нар. дали парфюмът е оригинален, кога и къде е произведен, като направите една бърза справка в интернет. Този код трябва да се намира на опаковката на аромата, в много редки случаи е на флакона. Това не е баркодът, който лесно може да се фалшифицира, а е гравиран бач код. Ако не е наличен такъв, нито на опаковката, нито на флакона- то тава си имате работа с парфюм менте.

Бутилката на Вашите любими дамски или мъжки парфюми трябва да бъде от гладко стъкло, в което да няма балончета. Капачката трябва да прилепва плътно към шишенцето, а не да пада ако го обърнете надолу. Надписите на бутилката трябва да я ясно написани, а не размазани, а на дъното можете да проверите къде е произведен аромата.

Надявам се да съм била полезна с тези няколко съвета и не забравяйте да проверявате дали онлайн парфюмерията има сертификат за оригиналност на своите продукти.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment