Как името на домейна ви се отразява на оптимизацията на сайта?

При стартиране на нов сайт най-важният избор, който трябва да направите, е името на домейна. Този избор ще повлияе на успеха на сайта във всеки аспект: оптимизацията за търсачките (SEO), маркетинга в социални мрежи (SMM).

Какво е по-важно от ключовите думи?

Съществуват ползи в името на домейна ви да се съдържат ключови думи за вашия бизнес. Трябва да имате предвид, че от известно време търсачките „толерират” домейни, които съдържат търговската марка.
Вашата търговска марка е много важна. Мислете за домейна, като за основата, на която ще стъпи вашата онлайн марка. Вашето домейн име е начинът, по който вашите потребители ще достигат до вас.
Широко разпространена е заблудата, че оптимизацията се прави само чрез линкове и ключови думи. Истината е, че Google обича търговските марки. Шефът на най-голямата търсачка, Ерик Шмид, казва: „Търговските марки са решението, а не проблемът”. Затова първата стъпка при изграждане на търговска марка е да включите името ѝ в домейна си.

7 съвета, които ще ви помогнат да изберете домейн, според бранда си

1) Изберете .com разширение – Когато имате възможност винаги избирайте именно това разширение. Това е стандарта, с който всички се съобразяват. Това са 75% от всички сайтове. Повечето потребители правят неволното заключение, че всички сайтове завършват така. Е, угодете им!
2) Бъдете запомнящи се – Потребителите трябва да са в състояние да запомнят вашата марка, след първия път, в който я чуят. Марката е сборът от възприятията на даден човек за определена компания.
3) Запазете значението – Думите имат скрити значения. Направете малко проучване, за да се уверите, че името на домейна ви отговаря на съобщението, което искате да изпратите на потребителите си.
4) Лесно за изписване – Името на вашия домейн трябва да може да се изписва без проблем от вашите потребители. Избягвайте думи, които лесно могат да бъдат сгрешени при писане. Избягвайте употребата на тирета в името на домейна си. Ако решите да закупите име на домейн, в който се съдържат цифри (1example.com), закупете и адреса, в който цифрата е записана с думи (oneexpample.com).
5) Изберете име, което звучи авторитетно – Името на домейна ви трябва да респектира, да поражда доверие. Придържайте се към думите на Маргарет Тачър: „Да бъдеш властен е като това да си дама. Ако трябва да обясняваш, значи не си”. В този смисъл избягвайте имена като bestshoes.com.
6) Колкото по-кратко, толкова по-добре – Придържайте с към имена на домейни, които са съставени от една или най-много две думи. 100 000 най-посещавани сайта имат средно по 9 знака в името си.
7) Бъдете неповторими – Една от основните маркетингови цели при изграждането на марка е тя да се отличава от конкуренцията. Започнете с избора на оригинален домейн.

Как да изберете идеалното име за своя домейн?

Изборът на име на домейн може да бъде наистина сложен. Факторите, с които трябва да се съобразите, са многобройни. В много случаи най-подходящите домейни за вашата търговка марка вече са заети и ще са много скъпи за закупуване. Най-добрият начин да се избере хубаво име за домейн е да се приложи методът „брейнсторминг”, в който участват всички служители. Можете да се ръководите от следните три посоки на мислене:
1) Използвайте съществуващи думи: Amazon.com и VitaminShoppe.com са добри примери за домейни, състевени от съществуващи думи. Ако се налага използвайте речник, за да разширите списъка си.
2) Измислете си думи – Много известни сайтове са кръстени на измислени думи или на думи, които са толкова нясни, че хората не ги използват. Примерите включват Google.com, Bing.com или Quora.com.
3) Измислете съчетания от думи – Използвайте въображението си и съчетайте две думи в една, която да използвате за домейн. Ако това ви се струва много дълъг вариант, използвайте корените на двете думи в едно. Чудесни примери в това отношение са Groupon и Pinterest.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment