Как да вкарате гол с глава?

Най-добрия гол във футбола, който може да вкарате без да имате някакви по-специални умения е удара с глава.

Удара с глава се извършва, когато топката е подадена във въздуха и нямате възможност да я отиграете с крак.

За да вкарвате по-лесно голове с глава трябва:

1) Намерете топката. Добре е да погледнете топката преди да помислите да я биете. Важно е да се съсредоточите върху нея.

2) Позиционирайте се там, където ще падне топката. Защото, ако не сте на правилното място, няма как да вкарате гол, нали?

3) Без значение дали ще скочите или ще останете на крака, наклонете се към вратата и чак тогава поемете топката, за да стреляте. Топката трябва да ви е максимално удобна.

4) Когато усетите, че топката докосва главата ви, насочете я към вратата и ъгъла, към който имате шанс да отбележите. Важно е да ударите топката, а не само да я оставите да ви докосне. Следете топката с очите си през цялото време, за да не се окаже, че удряте топката с нос.

5) За да се получат най-добрите удари с глава, гледайте да ударите топката с челото си. Така ще може да прецените и силата на удара си и посоката й. Така ще намалите и възможността противниковия вратар да спаси положението.

6) Практикувайте заедно със съотборник или приятел различни позиции за удари с глава. Така ще станете по-опитни и ще занижите възможностите за пропуск.

Продължавайте да практикувате докато не усъвършенствате удара си с глава до перфектност.

7) Накрая, просто набутайте топката във вратата!

автор: Алчен за Спорт – спортни събития и турнири

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment