Как да улесним почистването на апартамента си

Дълго време се принуждавате да събирате сили и въоръжени с моп и парцал започвате омразния процес на почистване? Това занимание понякога отнема много време и усилия и малко хора го харесват. Но по един или друг начин всички трябва да го правим, ако искаме да поддържаме къщата чиста и подредена. Искате ли да сведете до минимум неприятностите с почистването и да спестите ценно време? Нашата фирма Topcho-bg.com ще ви помогне с доставката на нужните почистващи препарати, мопове и дезинфектанти. Спрете да се насилвате и да стискате зъби, възмутени при вида на прах, мръсотия и отломки, натрупани в стаите. Доверете се на професионалистите!

Основни правила за почистване, това което всеки трябва да знае

Неписано правило, на което майките ни учат от детството е, че колкото по-често почистваме, толкова по-чиста ще бъде къщата. Въпреки това, също не си струва да се стига до крайности, създавайки стерилна чистота (като в болница или музей).

Как да намерим баланс, за да поддържаме дома си уютен и подреден? Доброто начало е половината от битката. Все още ли започвате да почиствате кухнята? Променете тактиката, като преминете през стаите на всички членове на семейството, хола и коридора. След това отидете в кухнята. Най-често домакинствата се събират там, храната се приготвя, храната се нарязва, така че трябва да се потите, почиствайки плота и мивката. Последното докосване е почистването на банята. Концентрирайте се върху процеса. Ако се опитвате да почистите пода в хола, но постоянно се разсейвате от любимото си телевизионно предаване или да говорите по телефона, тогава почистването на къщата може да изглежда ужасно досадно. В резултат на това ще направите по-малко от планираното, а прекараното време ще бъде повече.За да не се уплашите от общото почистване на апартамента, разделете го на няколко етапа, като ясно идентифицирате зоните и планираното време за почистване. Можете дори да зададете аларма или таймер. Следвайте предварително направен план. Почистването е работа и може да се планира, като си поставите определени цели. Запомнете – целите трябва да останат управляеми. Ако миенето на прозорци ви се струва нереална задача поради големия размер на прозорците или високото местоположение на апартамента – поверете го на служителите на нашата компания! Водещите чистачи съветват да започнете с най-простото нещо – да сложите ненужни дрехи в килера, да поставите детски играчки, да събирате боклука в стаите (опаковки от бонбони, парченца, парчета хартия и др.). След това можете да започнете да почиствате. Средно, според професионалистите, ще ви отнеме около половин час за всяка стая, 10-15 минути повече за кухнята и банята.

Изберете правилната посока.

За да подредите нещата в къщата бързо и ефективно и не е нужно да правите едни и същи действия няколко пъти, преместете се отгоре надолу. Първо, почистете праха от стрехите, полилеите, повърхностите на шкафовете и горните рафтове на отворените рафтове. След това преминете към „междинно ниво“ – поемете всичко, което може да се почисти, без да се навеждате или клякате. Накрая пометете или почистете с прахосмукачка килимите и избършете подовете.

Изберете своя инвентар разумно.

Вашето основно оръжие в борбата с праха и мръсотията е добър парцал. Именно неговото качество (плътност и др.) определя резултата от почистването: За да избършете стъклата на прозорците, огледалата, душ кабината, имате нужда от специален парцал, който не оставя ивици. Микрофибърна салфетка е полезна в кухнята – нейните влакна буквално „отрязват“ всяка мръсотия, без да увреждат повърхността, която трябва да се почиства. Парче изкуствен велур ще ви помогне бързо да премахнете излишната влага. Ето няколко актуални съвета от нашите експерти:

· Не е необходимо да миете целия апартамент с парцал, направен от стара тениска или остаряла хавлиена кърпа. Такива тъкани не абсорбират добре влагата и оставят грозни ивици.

· Не бъдете мързеливи да сменяте по-често водата в кофата и да изплакнете парцалите.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment