Как да създадете атрактивна рекламна обява в Bit-pazar.eu

Сред многото обяви, публикувани на Bit-pazar.eu, някои привличат вниманието от пръв поглед, „ьващате се“ и ви мотивират да купите / сключите сделка. Всяка реклама, публикувана на сайта забезплатни обяви, има свои шансове за потенциален купувач / клиент.

Има обяви, които привличат вниманието ни веднага, има и такива, които просто гледаме. Защо това се случва и как да влезете в зрителното поле на потенциалните си клиенти?

Уверени сме, че тези съвети ще се окажат ценно и полезно ръководство за вас при създаването на перфектната реклама!

1. Разменяйте роли! Преди да започнете да съставяте описание, за момент се представете като потенциален купувач на собствения си продукт и определете: каква информация за продукта трябва да бъде представена на първо място, какво трябва да се посочи в средната част на обявата и как трябва да изглежда финалната част на рекламното ви съобщение.

2. Започнете описанието с основното! Първоначалните 2-3 реда текст трябва да са най-атрактивната част от вашата обява , тъй като първото нещо, което ви хваща окото, е заглавието и първото изречение от рекламния текст. Не пишете вторични, допълнителни параметри в първата част на обявата, не подавайте информация в зависимост от нейната важност за потенциален купувач / клиент.

3. Подайте описанието кратко, в четима форма. Използвайте абзаци; не забравяйте за интервалите между думите. Реклама, написана с твърд текст, се възприема слабо и обикновено се пренебрегва от онези клиенти / купувачи, които нямат време и желание да търсят основното в историята ви. Кратността и яснотата са неразделна характеристика на всяка качествена реклама, насочена към успех.

4. Пишете правилно и внимателно, избягвайте печатни грешки, ясно формулирайте идеята си. Компетентният текст ще ви послужи като достойна препоръка, по-приятно е да го прочетете и няма да предизвика уханието на потенциалния ви купувач / клиент . Не съкращавайте думите отвъд разпознаването, използвайте добре познати форми на съкращаване, така че потенциалният клиент да може да дешифрира вашето рекламно съобщение без специален речник или помощта на приятели и роднини.

5. Не злоупотребявайте с общи фрази! Много често можете да прочетете обяви, изпълнени със следните лозунги: “Най-доброто е само тук!” и подобни. Рекламите с общи фрази в описанието (както и в заглавието) не са успешни и не се разглеждат на първо място . Избягвайте тези изрази в първите редове на обявата.

6. Адаптирайте текста към вашия клиент. Помислете за това: който потенциално иска да закупи вашия продукт, е  домакиня, грижовна майка, успешен бизнесмен, придирчив колекционер или екстремен спортист. Използвайте правилните думи, опитайте се да изберете най-успешния стил, който да опише вашия продукт / услуга.

7. Бъдете оригинални! Разделът, в който е поставена вашата реклама, най-вероятно вече съдържа изречения, които съответстват на вашето значение, а в някои случаи трябва да използвате подобен речник или стандартни термини, за да опишете продукта / услугата. За да изпъкнете благоприятно в списъка на подобни реклами, използвайте оригиналната формулировка на заглавието, привличайте с откритост, интересни детайли и предимства на вашия продукт / услуга .

8. Продавам гардероб и телевизор или 1 + 1 = 0. Не създавайте реклама, в която предлагате на купувач 2 или повече различни стоки. Първо, няма да бъде в подходяща категория за такива обяви. Създайте отделни обяви за нов продукт, което ще привлече повече внимание към вашите оферти и ще увеличи шанса за успешна транзакция.

9. Клиентът трябва да ви се довери! Вашата реклама е на първо място търговска оферта, с помощта на която имате намерение да продадете стоките си възможно най-изгодно и възможно най-бързо или да намерите клиенти, заинтересовани от вашите услуги. Не използвайте неясни космически имена в полето Лице за контакт. Съгласете се, много по-надеждно е да се справите с вашето истинско име.

Вашият потенциален клиент дълго време ще мисли как да се свърже с вас, дори ако реши да се обади за продукта / услугата, който го интересува. Бъдете по-прости и се представете с името си, което веднага вдъхновява клиента с увереност във вас и вашето предложение .

Винаги отговаряйте на писма за интерес навреме, учтиво и информативно. Не бъдете мързеливи да проверявате редовно пощата си. Ако вашият потенциален купувач / клиент не получи писмо за отговор от вас повече от 24 часа, той / тя може да приеме, че не съществувате и вашата обява не е вярна. Запомнете: бързият и качествен отговор на всеки въпрос на заинтересовано лице може да се окаже ключов момент при вземането на решение за покупка точно на вашия продукт.

Бъдете винаги във връзка! Ако сте посочили телефона като единствено средство за комуникация с потенциален купувач / клиент, опитайте се да не пропускате входящи обаждания и дори ако не сте имали възможност да отговорите, обадете се на абоната сами: може би този пропуснат разговор ще бъде най-важният за извършване на успешна транзакция на вашата обява.

10. Да видиш означава да вярваш. Не забравяйте да добавите снимки към рекламата си. Клиент, който вижда висококачествен и ясен образ на продукта, който възнамерява да закупи, е по-заинтересован от вашата оферта, отколкото от подобен без снимка. Моля, обърнете внимание: Правилата на сайта забраняват добавянето на стокови снимки, направени от Интернет или сканирани от каталог за снимки.

11. Използвайте ключовите думи разумно! Обърнете внимание на ключовите думи в текста на вашата обява. Ключовите думи са думи, въз основа на които роботи на търсачките търсят информация по зададени критерии, думи, които заедно с други ключови думи могат да представляват текста на вашата реклама.

(!) Не забравяйте: вашата реклама може да бъде намерена не само директно в Bit-pazar.eu, но и с помощта на търсачки (Google, Yandex и др.), Така че използвайте ключови думи в заглавието и текста на вашата обява. Препоръчва се да споменавате ключовата дума или фраза няколко пъти в текста на рекламата, но е важно да запомните, че злоупотребата с тях ще доведе до „наказание“ от търсачките и налагане на страница с обявяване на санкции, до нейното изключване от базата данни на търсачката.

Ключовата дума е вашият съюзник и помощник в борбата за купувача / клиента, но прекомерната му употреба може лесно да го превърне в противник.

Успех с вашите сделки!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment